Рулька — частина свинячого окосту, прилегла до колінного суглобу. Пропонуємо добірку смачних рецептів запеченої в духовці свинячої рульки з фото покроково.
Рулька в меду
Відмінне гаряче блюдо — це запечена свиняча рулька. Її можна подавати з соусом, свіжими або вареними овочами. Для приготування рекомендується брати передню частину.

Інгредієнти:
- свиняча рулька — 1 шт.;
 - томатний соус — 1,5 ст. л.;
 - соєвий соус — 1 ст. л.;
 - лавровий лист — 2 шт.;
 - перець запашний — 3 горошини;
 - приправа для свинини — 5 м;
 - мед — 1 ст. л.;
 - часник — 1 головка;
 - мелений перець за смаком;
 - хмелі-сунелі — ½ ч. л.;
 - кухонна сіль — ½ ч. л.
 

Приготування:
- Часник очистити, пропустити часточки через прес і викласти в глибоку миску. Додати до нього трохи солі і чорного перцю, а також хмелі-сунелі. Все добре перемішати.
 - М’ясну свинячу частина туші помити, очистити. Використовуючи ніж, в шкірці зробити невеликі дірочки. Маленькою ложкою акуратно викласти підготовлену суміш у кожен надріз.
 

- Велику каструлю наповнити водою і поставити на плиту, виставивши максимальний нагрів.
 - Викласти туди шматок м’яса і додати 1 ч. л. солі. Довести до кипіння, зняти утворилася пінку.
 

- Після обов’язково додати лавровий лист, перець запашний горошком. Для аромату можна відправити в бульйон очищену головку ріпчастої цибулі і кілька скибочок моркви.
 - Закрити кришкою, залишити нудитися на 2-2,5 години на повільному вогні.
 

- Підготовлене м’ясо викласти на пекарський лист або форму для запікання.
 - У глибокій мисці змішати соєвий соус, приправу для свинини, томатний соус, мед. Ретельно все перемішати. Готовим складом просочити підготовлене м’ясо.
 

- Закрити фольгою. За рецептом свинячу рульку потрібно поставити в розігріту духовку на 60 хвилин і запікати при 200 градусах.
 

- За 10 хвилин до готовності фольгу потрібно акуратно зняти, щоб на поверхні м’яса утворилася красива і рум’яна кірочка.
 
Важливо не забути налити в деко трохи бульйону. В іншому випадку свиняча рулька пригорить. Подавати на стіл в гарячому вигляді.


Рулька «Святкова»
Давайте розглянемо покроковий рецепт з фото свинячої рульки, запеченої в духовці. Він досить простий, смачний і оригінальний. М’ясо виходить соковитим, м’яким і ароматним.

Інгредієнти:
- свиняча рулька — 3 кг;
 - орегано, спеції для свинини, червоний гострий і чорний перець мелений, сіль за смаком;
 - масло рослинне — 15 мл;
 - кетчуп — 1 ст. л.;
 - лимонний сік — 1 ст. л.;
 - паприка — 1 ч. л.;
 - часник — 3 зубчики;
 - мед — 1 ст. л.;
 - соус барбекю — 1 ст. л.
 

Приготування:
- Всі підготовлені спеції для рульки поєднати в одній ємності з сіллю, ретельно перемішавши.
 - Рульку промити, обсушити. Зробити по всій тушці легкі надрізи. Товщина смуг повинна бути приблизно 1,5 див.
 - Підготовлену тушку добре натерти спеціями з сіллю, особливу увагу приділяючи надрізів.
 

- Перекласти в будь-яку форму, яку можна поставити в холодильник. Накрити харчовою плівкою. Прибрати в холод на 8-10 годин.
 - Через зазначений час дістати тушку, звільнивши її від упаковки. Зверху посипати трохи червоним і чорним перцем. За бажанням додати пряних трав.
 
- В даному покроковий рецепт з фото рекомендується гарненько втерти трави та спеції в гомілку. Це необхідно для кращого запікання в духовці.
 - Форму для випічки змастити рослинною олією. Викласти замариновану гомілку форму. Сюди ж додати кілька лаврових листів.
 

- Накрити фольгою. Поставити запікатися в розпечену духовку при температурі 180 градусів 2 години в закритому вигляді. Потім зняти фольгу і запікати ще 60 хвилин при 190 градусах.
 - Тим часом потрібно приготувати соус-глазур. У невелику миску викласти соус барбекю, кетчуп, натуральний мед, висипати паприку. Влити лимонний сік. Пропустити через прес часникові часточки. Все ретельно перемішати.
 

- За 10-15 хвилин до готовності дістати рульку з духовки і покрити її готовим соусом глазур’ю. Знову відправити запікатися.
 
Таку смачну, соковиту рульку слід подавати в гарячому вигляді, попередньо виклавши на красиве блюдо і прикрасивши свіжою зеленню, овочами.

Свиняча рулька по-баварськи
Готується м’ясо в пиві, яке надає рульки приголомшливий присмак і аромат. Свинина просте тане в роті. Розглянемо покроковий рецепт з фото, як зробити запечену свинячу рульку в духовці.

Інгредієнти:
- рулька — 2 шт.;
 - морква — 1 шт.;
 - перець горошком — 6-7 шт.;
 - цибуля-ріпка — 2 шт.;
 - селера — 150 г;
 - часник — 7 часточок;
 - сіль — 1 десертна ложка;
 - соєвий соус — 150 мл;
 - кмин — ½ ч. л.;
 - пиво темне — 1,5 л;
 - мед — 30 г;
 - гірчиця — 30 г;
 - картопля — 10 шт.;
 - яблука — 7 шт.;
 - капуста квашена — 500 р.
 

Приготування:
- М’ясні шматки промити, зачистити ножем. Головне, щоб шкіра не була пошкодженою. Викласти у велику каструлю.
 

- Очищену моркву нарізати кільцями.
 - Ріпчасту цибулю розрізати на 2 частини.
 

- Овочі відправити поверх м’яса.
 - Викласти в каструлю гілочки селери.
 - Додати перець горошком, зерна кмину.
 

- Часточки часник розділити ножем на половинки і викласти в каструлю.
 - Розсипати десертну ложку солі.
 - Влити соєвий соус.
 - Залити темне живе пиво.
 

- Накрити кришкою. Залишити на ніч для кращого маринування.
 - Через зазначений час поставити ємність зі свинячими рульками на плиту. Варити на середньому вогні з моменту закипання по 1 годині з кожної сторони.
 

- Вимкнути нагрів, акуратно дістати рульки. Дочекатися повного охолодження. Включити духовку розігріватися, виставивши температурний режим на 160 градусів.
 - У глибокій мисці змішати гірчицю і мед. Все ретельно перемішати.
 

- Очищену картоплю розрізати навпіл.
 - Великі яблука нарізати кільцями, а маленькі підійдуть для запікання в цілому вигляді.
 

- Пекарський лист застелити фольгою.
 - Використовуючи шумівку, дістати овочі і спеції, в яких варилося м’ясо. Акуратно розкласти по листу.
 - Наверх відправити яблука, нарізані кільцями.
 

- Вилити декілька ополоників бульйону, в якому варилося м’ясо.
 - Використовуючи силіконовий пензлик, змастити рульки гірчично-медовим соусом для отримання красивого кольору.
 - Викласти м’ясо на деко.
 - Розкласти цілі яблука та картоплю. Овочі трохи посолити.
 - Додати в 2-3 місця квашену капусту.
 

- Відправити готову страву в розігріту пекарську шафу на 30 хвилин. За вказаний час потрібно 2 рази дістати лист і змастити м’ясо гірчично-медовим соусом, а також полити пивним бульйоном.
 

Ніжну, соковиту свинячу рульку, приготовану покроково по даному рецепту з фото, викласти на красиве блюдо разом із запеченими в духовці овочами.

Рулька, запечена в рукаві
Пропонуємо розглянути покроковий рецепт з фото приготування запеченої свинячої рульки в духовці з використанням кулінарного рукава. М’ясо виходить ніжним і соковитим. У цьому рецепті використовується рулька без кісточки.

Інгредієнти:
- рулька — 2 шт (приблизно по 800 г);
 - кухонна сіль — 1 ч. л.;
 - перець мелений — 1 ч. л.;
 - італійські трави за смаком;
 - лавровий лист — 3 шт.;
 - цибуля — 1 головка.
 

Приготування:
- Очищений ріпчасту цибулю нашаткувати півкільцями.
 - Часникові часточки розчавити ножем.
 

- Лаврові листочки розламати руками і викласти поверх лука.
 - Натерти підготовлене м’ясо сіллю.
 - Вкласти часник в прорізі.
 - Втерти мелений чорний перець.
 

- Для кращого аромату і смаку посипати м’ясо італійськими травами.
 - Розгорнути рукав для запікання і відрізати на ½ частину більше, ніж сам деко.
 - Викласти у нього підготовлене м’ясо.
 - Поверх розім’яти руками кільця цибулі.
 - Взяти у руки пакет разом з м’ясом і перевернути. З другою стороною вчинити аналогічно.
 

- Зав’язати акуратно з 2 сторін. Залишити в холодному місці на півгодини для кращого маринування.
 - Поставити в розігріту духовку на 1,5 години. Температура — 180-190 градусів.
 - За 20 хвилин до готовності дістати з печі, розрізати рукав і відправити м’ясо знову запікатися. На його поверхні має утворитися красива рум’яна кірочка.
 

- Тим часом ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і викласти в глибоку миску. Додати 3 ст. л. столового оцту, перемішати і залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
 
Готову гарячу і соковиту рульку перекласти на тарілку. Подавати до столу з соусом теріякі і маринованою цибулею. Додатково рекомендується прикрасити свіжою зеленню.

Простий рецепт
Свиняча рулька, запечена в духовці з покроковим рецептом з фото, не залишить байдужими любителів м’ясних страв. Готову страву виходить жирним, калорійним, тому його називають виключно чоловічим.

Інгредієнти:
- рулька свиняча — 1 шт.;
 - часник — 10 зубчиків;
 - французька гірчиця — 3 ст. л.;
 - мед — 2 ст. л.;
 - сіль, суміш перців за смаком.
 

Приготування:
- Рульку промити під проточною водою, зачистити ножем і обсушити паперовими рушниками.
 - Добре натерти сіллю. Поперчити. Викласти м’ясо в глибоку миску, закрити і прибрати в холод на 10-12 годин для кращого просочення спеціями.
 

- Через зазначений час дістати м’ясо з холодильника.
 - Часник розрізати пластинками на 2-3 частини залежно від розміру часточок.
 - По всій рульки зробити невеликі і глибокі надрізи ножем і вкласти часточки часнику.
 

- З’єднати французьку гірчицю і мед в одній мисці. Добре перемішати. Готовою сумішшю натерти рульку.
 

- Накрити харчовою плівкою, залишити маринуватися на 2 години в прохолодному місці.
 - Після розмістити замариноване м’ясо в рукав для запікання. Щільно закріпити його з 2 сторін.
 - Викласти на деко і поставити в розігріту духовку на 1,5 години при температурі 190 градусів. Після розкрити пакет і збільшити режим до 210 градусів, щоб рулька придбала красивий запечений вигляд.
 
Діжонська гірчиця і мед прекрасно поєднуються один з одним, надаючи м’яса яскравий, приємний смак і аромат.

Німецький рецепт свинячої рульки
Це оригінальний покроковий рецепт з фото допоможе зробити в духовці смачну і соковиту свинячу рульку. Поєднання квасу і чорного листового чаю надають м’ясу неповторний аромат і незвичайний смак.

- рулька — 1 шт.;
 - цибуля-ріпка — 1 головка;
 - морква — 80 г;
 - часник — 2 зубчики;
 - лавровий лист — 2 шт.;
 - цедра одного апельсина;
 - чорний мелений перець, сіль за смаком;
 - чорний листовий чай — 1 ст. л.;
 - квас — 1,5-2 л.
 
Приготування:
- Ножем у рульки зробити кілька глибоких надрізів вкруговую.
 

- Зубчики часнику розрізати на кілька скибочок. Після розмістити їх в готових отворах, так м’ясо швидше просочиться часником і рівномірно запечеться.
 - Викласти нашпиговану часником рульку у велику каструлю.
 

- Додати в ємність лаврове листя.
 - Сюди ж висипати 1 ст. л солі без гірки.
 - Рівномірно розподілити мелений чорний перець.
 - Викласти в каструлю до м’яса подрібнену цедру апельсина. Попередньо плід помити і обдати окропом.
 

- Очищені овочі трохи підпалити газовим пальником або викласти на суху сковороду і обсмажити кілька хвилин.
 - Підготовлені цибулю і моркву відправити в каструлю.
 - Залити всі продукти квасом.
 - Ложкою трохи перемішати сіль, щоб вона швидше і рівномірніше розійшлася. Якщо квасу недостатньо, тоді дозволено додати 1 склянку холодної води.
 - Висипати чорний листовий чай. Накрити кришкою, поставити на плиту. З моменту закипання зменшити нагрів і настоювати 2 години.
 

- Після закінчення зазначеного часу перекласти готову рульку на деко, попередньо застеливши його пекарським папером.
 - Поставити в духову шафу при температурі 190-200 градусів на 20-25 хвилин для отримання красивого зовнішнього вигляду.
 

- Свинячу рульку, приготовлену по незвичайному рецептом, викласти на красиве блюдо, прикрасити свіжими овочами та зеленню. Подавати на стіл в гарячому вигляді.
 

Свинячу рульку, запечену в духовці можна приготувати за простим і дуже смачним покроковими рецептами з фото. Хтось із кулінарів вважає за краще відварювати тушку зі спеціями, а потім вже запікати. А деякі маринують і запікають у свіжому вигляді, не піддаючи м’ясо варінні. Яким із способів готувати, вирішувати вам по своєму смаку.