Яловичина «Веллінгтон»

Яловичина «Веллінгтон»

Яловичина – продукт дорогий, але якщо є можливість її купити, обов’язково приготуйте на Новий Рік блюдо під назвою «Веллінгтон», яке часто готують в Англії. Воно виходить приголомшливим на смак– прекрасна текстура м’яса, ніжний смак грибів і хрустка скоринка листкового тіста.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Дуже дрібно рубаємо печериці, можна навіть скористатися теркою.
  • Висипаємо гриби на суху сковороду, тушкуємо 10 хвилин, в процесі додаємо сіль, перець, можна часник. Тут важливо добре висушити гриби, щоб не залишилося ні краплі вологи, інакше вона розм’якшить тісто і блюдо вийде млявим.
  • Добре розігріваємо сковороду, наливаємо олію, викладаємо м’ясо і смажимо з усіх боків до рум’яної скоринки, приблизно по 1 хвилині. Коли м’ясо смажиться на останній стороні, рясно солимо і перчимо його.
  • Обсмажене м’ясо знімаємо з вогню. При бажанні його можна змастити гірчицею, вона додасть легку кислинку і солодкість.
  • Бездріжджове листкове тісто розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм, по довжині він повинен бути на 6 см довше м’яса, а по ширині в 3,5-4 рази більше. Якщо тісто вийде занадто товстим, воно не пропечеться, а занадто тонке може порватися.
  • У центр тіста викладаємо гриби, на них бекон і зверху кладемо м’ясо.
  • Загортаємо тісто з м’ясом до кінця, обов’язково перевіряємо шов, щоб він добре був склеєний, інакше м’ясний сік витече.
  • Перекладаємо на деко, тісто з усіх боків змащуємо збитим яйцем і робимо легкі надрізи, щоб зайва волога випаровувалася.
  • Запікаємо блюдо 35-40 хвилин при температурі 190°С до золотистої скоринки.

Перед подачею блюдо повинно обов’язково “відпочити” хоча б 5 хвилин, щоб всі соки і тепло рівномірно розподілилися. Для нарізки використовуємо дуже гострий ніж: менше тиску, більше рухів вперед-назад.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь