Цей компот виходить дуже цікавий і незвичайний. Солодка полуниця і з невеликою гірчинкою жимолость в дуеті дають яскраво-виражений терпкий смак. Готувати напій не складніше, ніж в будь-якому з попередніх рецептів: достатньо лише перебрати промиті ягоди і залити підготовленим сиропом.
Кількість цукру можна регулювати за своїм бажанням– це залежить від вашого смаку і смаку самих ягід – чим кисліше полуничка, тим більше підсолоджувача може знадобитися. Обов’язково спробуйте цей цікавий рецепт полуничного компотика.
- Полуниця 450 гр.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Жимолость 150 гр.
- Вода 2.4 л.
- Полуницю переберіть: видаліть пошкоджені ягоди і все сміття, відірвіть плодоніжки.
- Покладіть ягоди в друшляк, помістіть його в каструлю з водою – рідини повинно бути достатньо, щоб повністю приховати ягоди. Залиште їх так на пару хвилин, а потім витягніть з води. Дайте їй стекти.
- Жимолость також промийте водою.
- У заздалегідь підготовлену простерилізовану банку покладіть полуницю і жимолость.
- У каструлю налийте воду, додайте цукор і відправте на плиту. Коли вона закипить, розмішайте цукор і варіть ще 2 хвилинки.
- Залийте банку з ягодами вийшов сиропом. І відразу ж закатати простерилізованою кришкою.
- Поставте баночку на кришку і укутайте теплою ковдрою. Коли компотик повністю охолоне, відправте його на постійне зберігання.
Як бачите, полуничний компот готується дуже і дуже просто. Обов’язково спробуйте зварити напій, поки є свіжа стигла ягода, і ви будете цілий рік згадувати тепле літо і насаджуватися смачним вітамінним напоєм.