Вже давно в салатах, домашніх гамбургерах і закусках я використовую виключно мариновану цибулю. Свіжий овоч занадто гірчить і перебиває смак інших інгредієнтів. Як легкі овочеві, так і класичні майонезні салати на кшталт «Олів’є» і «оселедця під шубою» виходять смачніше.
Однак всі рецепти, як один, твердять, що маринувати цибулю слід або в оцті, або в лимонному соці. Це здорово впливає на смак продукту. Не завжди хочеться отримати присмак цих інгредієнтів в своїй страві. Розповідаю, як замаринувати цибулю без оцту.
Як приготувати смачну мариновану цибулю без оцту і лимонного соку
Щоб приготувати смачну мариновану цибуля, вам знадобиться не проста сіль, а зі спеціями. Ідеально підійдуть Адигейська або Сванська. Якщо такої немає, пропоную вручну додати до солі трохи італійських або прованських трав.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія соняшникова ½ стак.
- Сіль 1 ч. л.
- Наріжте цибулю великими кільцями.
- Змішайте соняшникову олію з пряною сіллю до повного розчинення.
- Відправте кільця цибулі в суміш масла і солі таким чином, щоб овоч був повністю покритий маринадом. Приберіть миску в холодильник на кілька годин.
Мариновану цибулю в олії можна використовувати відразу ж або заготовити з запасом. Для цього покладіть інгредієнти в банки і щільно їх закрийте. Зберігайте лушпиння заготовку в холодильнику, а при потребі дістаньте необхідну кількість. Якщо вам так буде зручніше, цибулю можна нарізати не кільцями, а кубиками. А ви використовуєте свіжу цибулю для ваших страв?