Обліпиховий кисіль – це неймовірно ароматний і насичений за смаком домашній продукт. Його можна подавати як напій або як оригінальний вітамінний десерт. Готуйте апетитний кисіль з обліпихи за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 2 ст.
- Вода 1.5 л.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 2.5 ст.л.
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти зі списку.
- Обліпиху перебираємо і промиваємо. Заливаємо водою та доводимо до кипіння. Після проварюємо 5 хвилин і розминаємо для більшого виділення соку.
- Далі заготівлю потрібно добре перетерти через металеве сито, щоб відокремити макуху.
- Крохмаль з’єднуємо з 100 мл води. Ретельно перемішуємо до однорідності та зникнення грудочок.
- Обліпихову суміш знову ставимо на вогонь, кип’ятимо і тонким струменем вливаємо сюди крохмаль з водою, постійно помішуючи.
- Продовжуємо готувати частування до загусання. Постійно помішуємо.
Ароматний і насичений на смак домашній кисіль з обліпихи готовий. Можна пригощатися!