Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.2 г.
Білки
5.4 г.
Жири
5.7 г.
Вуглеводи
82
ккал

Обліпиха являє собою чагарник з яскраво помаранчевими ягодами. Соковиті і ароматні ягоди густо обліплюють гілки дерева, звідси і пішла назва — “обліпиха”.

Своїми унікальними харчовими якостями ця ягода по праву привернула увагу людини.

Що приготувати з обліпихою

Страви з обліпихи широко поширені в кулінарії. З неї ми зазвичай готуємо вдома компоти і обліпиховий сік. Повидло, желе, варення з обліпихи і мармелад можуть служити в якості смачних десертів.

Щоб заготовити обліпиху про запас, її протирають з цукром або заморожують. В цьому випадку всі вітаміни, які в ній містяться, можуть зберігатися до року. Також ягоди обліпихи можна сушити. Сушені ягоди обліпихи засипають в мішки і зберігають в добре провітрюваних приміщеннях.

З листя дерева обліпиха є рецепти для отримання корисних напоїв. За своїми смаковими якостями листочки цілком успішно можуть замінити зелень кропу або петрушки.

Плоди обліпихи на смак вельми кислі. Ягоди обліпихи не позбавлені органічних кислот, пектинових і дубильних речовин. Вони відрізняються від інших ягід великою кількістю жирної олії. Обліпиха також займає одне з перших місць за кількістю знайдених в ній мікроелементів. Хімічний склад насіння, листя і гілок цього дерева не менш багатий і різноманітний.

У лікувальних цілях використовують м’якоть плодів і сік. Це один з кращих засобів від застуди та авітамінозів. Обліпихою лікують ревматизм і пухлини.

Олія обліпихи має загоювальні властивості при опіках, екземах, і інших ранах різного походження. Причому, в будь-яких випадках воно має заспокійливий ефект і знімає біль і запалення. При лікуванні хвороб шлунка і дванадцятипалої кишки, а також гіпертонії, діабету, захворювань крові, олію обліпихи приймають в краплях, додавши в молоко або на шматочок хліба перед їжею.

Обліпиха протерта блендером з цукром на зиму
50 хв1091
Яскравий смак і аромат обліпихи можна зберегти на цілий рік. Для цього заготовте ягоди на зиму в банці. Їх можна перетерти з цукром. Вийде смачно і просто, спробуйте!
60 хв10119
Простий спосіб приготування обліпихового желе – без варіння. Такий спосіб збереже аромат свіжої ягоди на довгий час і стане оригінальним десертом для вашого столу.
джем з обліпихи з желатином
1 год 30 хв1085
Здивуйте своїх близьких або гостей яскравим і ароматним ласощами в банці. Приготуйте густий обліпиховий джем з додаванням желатину. Частування порадує
варення з обліпихи через м'ясорубку
55 хв1097
Приготуйте ніжне і ароматне варення обліпихи на зиму. Використовуйте для цього простий рецепт з використанням м’ясорубки. Такий спосіб дозволить
обліпихове варення без цукру на зиму
1 год 20 хв1072
Щоб обліпихове варення на зиму вийшло максимально корисним, приготуйте його без додавання цукру. Ласощі пораду.ють яскравим смаком і насиченим ароматом.
1 год 20 хв1088
Яскраве і соковите варення на зиму можна приготувати з обліпихи і яблук. Ласощі порадує простим кулінарним процесом і насиченим смаком. Збережіть приємний
1 год 10 хв1069
Ароматне і насичене домашнє варення можна приготувати з обліпихи з кісточками. Ласощі підходять для тривалого зберігання, найчастіше їх подають разом з чаєм.
45 хв2037
Щоб обліпихове варення зберегло якомога більше корисних властивостей, приготуйте його без варіння. Такий рецепт приємно здивує вас своєю швидкістю і простотою.
Варення з обліпихи п'ятихвилинка на зиму
45 хв1033
Ароматне варення обліпихи можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього рецепт “п’ятихвилинка”
варення з обліпихи без кісточок
1 год 20 хв1044
Ароматне і дивовижне за смаком домашнє варення виходить з обліпихи. Приготуйте оригінальні ласощі без кісточок і порадуйте себе ніжним продуктом холодною зимою.