Пісне тісто для пиріжків кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Скористайтеся для цього перевіреним покроковим рецептом нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і рідних апетитними пісними пиріжками, зробленими своїми руками.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 3 ст.
- Вода 1 ст.
- Рослинна олія 5 ст.л.
- Сухі дріжджі 7 гр.
- Цукор-пісок 3 ч.л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Сухі дріжджі та цукор розмішуємо у теплій воді. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
- Додаємо в суміш сіль. Добре перемішуємо все для розчинення сухого інгредієнта.
- Вливаємо олію.
- Просіюємо дві склянки борошна і вимішуємо вміст до однорідності.
- Склянку борошна, що залишилася, висипаємо на робочу поверхню.
- Викладаємо липке тісто на борошно.
- Скочуємо його в щільну кулю, обвалюючи в борошні. Якщо тісто липке, додаємо ще муки.
- Закриваємо тісто плівкою та залишаємо в теплому місці. Коли воно збільшиться у розмірі, розминаємо його руками та знову ставимо під плівку у тепле місце.
Пісне тісто для пиріжків готове. Використовуйте за призначенням!