Мандаринові шкірки замочують на ніч у воді з сіллю. Далі вони варяться протягом 5 хвилин і відкидаються через друшляк. Потім все нарізається смужками, відправляється в цукровий сироп, вариться 45-50 хвилин, після чого перекладається на деко і підсушується при кімнатній температурі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Мандарин шкірка 350 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Для сиропу:
- Вершки згущені з цукром 350 гр.
- Вода питна 150 мл.
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо мандаринові шкірки під проточною водою і видаляємо всі білі прожилки, щоб цукати не гірчили. Далі перекладаємо їх в підходящу ємність, заливаємо холодною водою і додаємо сіль. Ми залишаємо їх на ніч. За цей час 2 рази міняємо воду. Вранці промиваємо шкірку, знову заливаємо її водою і залишаємо на 6-8 годин. Потім відкидаємо через друшляк і даємо стекти всій зайвій рідині.
- Тепер перекладаємо шкірки в каструлю, заливаємо їх водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Потім зливаємо всю рідину, знову відкидаємо шкірку через друшляк і просушуємо її.
- Потім беремо мандаринові кірки і нарізаємо їх не дуже тонкими смужками.
- Тепер готуємо сироп. В окрему каструлю насипаємо цукровий пісок, заливаємо його водою, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння, не розмішуючи.
- Відправляємо мандаринові кірки в сироп і варимо все на невеликому вогні протягом 45-50 хвилин, поки сироп практично повністю не википить.
- Перекладаємо готові цукати на деко або пергаментний папір і залишаємо їх, поки вони не підсохнуть при кімнатній температурі або в теплій духовці.
Розкладаємо їх в скляні банки і зберігаємо в темному, сухому місці. Подаємо до столу разом з гарячим чаєм або додаємо в випічку. Приємного апетиту!