Смажений рис з яйцем і цибулею – недорога та максимально проста у виконанні страва. Всі продукти знайдуться у запасливої господині. Рис із яйцем позиціонує себе, як самостійну страву. Але якщо доповнити його м’ясом або рибою результат буде ситнішим і апетитнішим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 100 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Вода 200 мл.
- Масло вершкове 15 гр.
- Сіль за смаком
- Цибуля зелена 20 гр.
Кроки
- Ретельно промиваємо рисову крупу до прозорої води, вимиваючи крохмаль. Викладаємо в товстостінну каструлю, наливаємо стільки води, скільки вказано на пачці і варимо за часом, як рекомендується в інструкції. Після варіння відключаємо плиту і даємо постояти чверть години.
- Розбовтавши яйця з сіллю і розпустивши вершкове масло на гарячій сковорідці, розливаємо яєчну масу по гарячій поверхні. При інтенсивному помішуванні швидко підсмажуємо.
- Споліскуємо цибулеве пір’я і дрібно шаткуємо.
- Прогріваємо сковороду, закидаємо відварену крупу та скрембл. Туди ж вивантажуємо нарізку цибулі. Перемішавши, прогріваємо вміст до добре теплого стану.
Презентуємо самостійну закуску або доповнюємо чимось м’ясним або рибним. Смачного!