Білий налив – один із найкращих сортів яблук. Фруктові дерева зовсім невибагливі, а плодів з однієї рослини можна зібрати кілька відер, але, на жаль, яблука швидко псуються, і щоб зберегти якнайбільше фруктів, приготуємо «швидкий» компот.
Як приготувати компот з білого наливу без стерилізації на 3 літрову банку на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко Білий налив 1 кг.
- Цукор-пісок 220 гр.
- Вода 2 л.
Кроки
- Спочатку підготуємо тару для майбутнього компоту – банки. Стерилізація не потрібна, досить ретельно вимити посуд і обдати окропом, те ж саме стосується і кришок. У чисті банки викладаємо цілісні яблука до верху (старайтеся брати плоди одного розміру та не надто великі).
- Два літри води доводимо до кипіння і заливаємо в наші яблука, фрукти мають бути повністю вкриті окропом. Зверху прикриваємо кришкою та залишаємо на 20-25 хвилин, за цей час яблука насичуються водою.
- Через 25 хвилин воду з банок зливаємо назад в каструлю. Робити це краще через спеціальну кришку з дірочками.
- Каструлю повертаємо на плиту, додаємо до води цукор і сильному вогні доводимо до кипіння.
- Цукровим сиропом, що вийшов, заливаємо яблука до шийки банки.
- Заповнену тару закриваємо кришкою та закочуємо за допомогою спеціальної машинки. Робити це потрібно акуратно для того, щоб банк не тріснув.
- Закупорену банку перевертаємо вгору дном, вкриваємо рушником і залишаємо остигати на 6-8 годин. Потім готовий компот прибираємо у місце зберігання.