Бурштинове варення з яблук білий налив часточками на зиму

Для приготування бурштинового варення з яблук «Білий налив», коли часточки виходять прозорими, цілими та красивими, потрібно знати деякі особливості технології. Для варення беруться міцні та не перестиглі яблука цього сорту. Варять варення 3-разово з перервами для охолодження та настоювання не менше 6, а краще 10 годин. Частки “Білого наливу” можна попередньо, на 15-30 хвилин замочити в розчині соди, тоді вони краще зберігають цілісність.

Почнемо готувати янтарне варення з яблук білий налив часточками на зиму

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Для бурштинового варення оберіть міцні непошкоджені яблука. Їх добре промийте, потім видаліть насіннєві коробочки і наріжте плоди часточками завтовшки не менше 5 мм. Можете потримати яблука у содовому розчині, але це необов’язково.
  • Нарізані шарами яблука, перекладіть в каструлю для варіння варення, пересипаючи кожен шар цукром.
  • Верхнім шаром має бути цукор. Каструлю прикрийте кришкою або серветкою і залиште на 8:00, можна на ніч, щоб яблука за цей час дали свій сік.
  • Після цього часу поваріть варення на невеликому вогні протягом 20 хвилин від початку кипіння. На початку варіння яблука ложкою перемішайте, так як на дні каструлі може залишитися цукор, що не розчинився. Потім вогонь вимкніть і залиште варення для настоювання на 6–10 годин. Варіння з тривалим часом настоювання повторіть ще 2 рази. В результаті яблучні часточки стануть прозорими та золотистими, як бурштин.
  • Після останнього варіння гаряче бурштинове варення з «Білого наливу» розлийте в стерильні баночки, герметично закупоріть прокип’яченими кришками і після остигання в перевернутому стані перенесіть у місце зберігання.

Вдалих та смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 83 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь