Варення за цим рецептом виходить неймовірно схожим за смаком та ароматом на свіжі плоди. Приготування не займе багато часу, а ось отримані заготовки зберігаються у погребі до п’яти років.
Почнемо готувати прозоре варення з яблук часточками п’ятихвилинка
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1 кг.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода ½ ст.
На порцію
Калорії: 72 ккал
Білки: 0.3 г
Жири: 0.3 г
Вуглеводи: 16.5 г
Кроки
- Для збереження цілих часточок, найкраще використовувати яблука твердих сортів. Відмінно підходить «Антонівка» та «Смугасті осінні».
- Приготуємо сироп: воду змішуємо з цукром і на повільному вогні доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо. У цей час нарізаємо яблука тонкими часточками, приблизно по 0,3 см. і виймаємо серцевину разом із кісточками. Шкірку також за бажанням можна видалити.
- Далі яблука пересипаємо в сироп і варимо на середньому вогні, постійно помішуючи, не більше 5 хвилин.
- Готове варення розкладаємо по стерильним банкам, закручуємо кришками і під рушником залишаємо остигати.
Після охолодження забираємо заготовки в темне прохолодне місце. Смачного!