Смак соусу досить нейтральний вершковий, дуже нагадує класичний соус бешамель, лише з невеликою кислинкою. Так само до соусу можна додати вершкове масло для посилення вершкового смаку.
Соус підійде як основа для різних модифікацій, до нього можна додати ваші улюблені спеції, буде дуже смачно. Подавати рекомендую до курки, пасти, картоплі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сметана 30% 200 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Вода 20 мл.
- Сіль за смаком
Кроки
- Прогріємо сковороду на слабкому вогні, всипаємо борошно, обсмажуємо до рум’яного кольору.
- Додаємо на сковороду сметану та воду, постійно заважаємо. Тушкуємо соус пару хвилин на слабкому вогні, поки він не загусне.