Печінковий торт прийнято робити з прошарками з соусу майонезу, але такий варіант може не сподобатися шанувальникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв. Ми пропонуємо зробити печінковий торт з прошарком з сиру та плавленого сиру, виходить дуже ніжно та не менш смачно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 600 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Борошно гречане 100 гр.
- Цибуля порей 2 пера
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Часник сушений ⅓ ч. л.
- Розпушувач тіста ⅓ ч. л.
- Сіль за смаком
- Лимонний перець ⅓ ч. л.
- Приправа (на вибір) за смаком
- Олія соняшникова 2-3 ст. л.
- Для прошарку:
- Кисломолочний сир 9% 6 ст. л.
- Сир плавлений 170 гр.
- Зелень 1 пучок
- Перець солодкий 1 шт.
- Базилік сушений за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
На порцію
Калорії: 196 ккал
Білки: 13.8 г
Жири: 13.2 г
Вуглеводи: 7.1 г
Кроки
- Печінку помийте, очистіть, крупно наріжте і подрібніть м’ясорубкою або блендером.
- Цибулю-порей наріжте тонкими смужками.
- До подрібненої печінки додайте яйця, сметану, гречане борошно, розпушувач для тіста, сіль, спеції та цибулю. Замісити тісто.
- Застеліть лист пергаментним папером, змастіть його соняшниковою олією, тісто розділіть на кілька частин, залежно від розміру листа. Вилийте частину тіста на лист і сформуйте з нього прямокутний корж товщиною до 1 сантиметра. Запікайте в духовці за 180 градусів 25-30 хвилин до готовності.
- Для прошарку змішайте плавлений сир та сир. Якщо сир надто сухий, можна розбавити його столовою ложкою молока. Краще віддати перевагу плавленому сиру, який має більш рідку консистенцію і не має ароматизаторів.
- Болгарський перець помийте, видаліть насіння та перегородки, наріжте м’якоть дрібними кубиками. Зелень порубайте ножем.
- З’єднайте перець, зелень, сир і сир, додайте сіль та приправи до смаку, ретельно перемішайте.
- Готовий печінковий корж розріжте на кілька частин, залежно від бажаного розміру торта. Торт зберіть наступним чином: печінкові коржі промазуйте сирно-сирним прошарком, складаючи їх віч-на-віч, змастіть коржі і з боків, щоб торт добре просочився.
- Печінковий торт поставте в холодильник на декілька годинників і подавайте до столу охолодженим.
Смачного!