Печінковий торт з курячої печінки без майонезу

Печінковий торт прийнято робити з прошарками з соусу майонезу, але такий варіант може не сподобатися шанувальникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв. Ми пропонуємо зробити печінковий торт з прошарком з сиру та плавленого сиру, виходить дуже ніжно та не менш смачно.

Інгредієнти
Порції: +8
На порцію
Калорії: 196 ккал
Білки: 13.8 г
Жири: 13.2 г
Вуглеводи: 7.1 г
Кроки
8 год 0 хвДрук
  • Печінку помийте, очистіть, крупно наріжте і подрібніть м’ясорубкою або блендером.
  • Цибулю-порей наріжте тонкими смужками.
  • До подрібненої печінки додайте яйця, сметану, гречане борошно, розпушувач для тіста, сіль, спеції та цибулю. Замісити тісто.
  • Застеліть лист пергаментним папером, змастіть його соняшниковою олією, тісто розділіть на кілька частин, залежно від розміру листа. Вилийте частину тіста на лист і сформуйте з нього прямокутний корж товщиною до 1 сантиметра. Запікайте в духовці за 180 градусів 25-30 хвилин до готовності.
  • Для прошарку змішайте плавлений сир та сир. Якщо сир надто сухий, можна розбавити його столовою ложкою молока. Краще віддати перевагу плавленому сиру, який має більш рідку консистенцію і не має ароматизаторів.
  • Болгарський перець помийте, видаліть насіння та перегородки, наріжте м’якоть дрібними кубиками. Зелень порубайте ножем.
  • З’єднайте перець, зелень, сир і сир, додайте сіль та приправи до смаку, ретельно перемішайте.
  • Готовий печінковий корж розріжте на кілька частин, залежно від бажаного розміру торта. Торт зберіть наступним чином: печінкові коржі промазуйте сирно-сирним прошарком, складаючи їх віч-на-віч, змастіть коржі і з боків, щоб торт добре просочився.
  • Печінковий торт поставте в холодильник на декілька годинників і подавайте до столу охолодженим.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь