Сирна кава – це насичений напій з вершковим смаком та ароматом. Каву в такому оригінальному виконанні можна знайти у багатьох кав’ярнях. Навіть найдосвідченіші гурмани та любителі кавових напоїв знайдуть сирну каву чудово смачною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 50 мл.
- Сіль 1 щіпка
- Кава натуральна мелена суха 2 ч. л.
- Вода 100 мл.
- Сир вершковий 50 гр.
- Цукрова пудра ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 308 ккал
Білки: 19.3 г
Жири: 20.2 г
Вуглеводи: 11.5 г
Кроки
- Спочатку зваріть міцну каву. У турку влийте 100 мл води, всипте дві чайні ложки меленої кави і дрібку солі, перемішайте і поставте турку на повільний вогонь. Варіть, поки на поверхні кави не почне утворюватися пінка. Відразу приберіть турку з вогню і дайте піні осісти. Таку процедуру повторіть двічі, додайте до кави чайну ложку холодної води, вкрийте турку рушником.
- Налийте вершки в ковшок і підігрійте їх. Для приготування сирної кави використовуйте плавлений сир типу Хохланд, Янтар, Дружба, Весела корівка або подібні.
- У теплі вершки додайте половину чайної ложки цукрової пудри, 50 грам вершкового сиру та варену каву.
- Збивайте напій занурювальним блендером протягом 10 секунд на високих обертах.
Сирна кава виходить в’язкою, тягучою і шовковистою. Смачного!