Тальятеле – дуже популярний і цікавий різновид італійської пасти.
Слід зазначити, що ширина тальятеле – 8мм, вона суворо обумовлена і становить 1/12270 висоти однієї з двох відомих болонських веж – Торре дельє Азінеллі. Кажуть, що тальятелле були вперше приготовлені до весілля Лукреції Борджіа, яка була красунею з білим кучерявим волоссям.
Нижче наводимо традиційний рецепт приготування тальятелле в домашніх умовах.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цільнозернове борошно (ідеально з пшениці м’яких сортів) 200 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 щіпка
Кроки
- У миску просіяти борошно, вбити яйця і додати сіль. Усі інгредієнти перемішати та вимісити тісто. Повинна вийти еластична маса, яка не прилипає до рук. Якщо дуже сухо, можна додати трохи теплої води, якщо рідко ще борошна. Готове тісто прибрати в поліетилен та залишити на півгодини відпочивати.
- Тісто розкотити в тонкий тонкий пласт. Воно буде легко розкочуватися, не прилипаючи до поверхні або качалці. Розкатаний лист тесту скласти в кілька шарів і нарізати на смужки. Ширина тальятелле дорівнює 8 мм, ця цифра є незмінною і навіть підкріплена красивою легендою про принцесу. Отриману локшину розкласти на підносі або дошці, щоб висушити.
- Залишиться відварити тальятелле. Італійці мають правило «1110», яке свідчить, що на кожні 100 грам пасти потрібен 1 літр води і 10 грам солі. Варити тальятелле до стану аль денте, тобто зняти з вогню за хвилину до того, як вони будуть готові. Додати оливкової або вершкового масла і розкласти тальятелле по тарілках разом з м’ясним рагу.