Щоб закатати березовий сік на зиму, багато клопоту не потрібно. Проціджуємо сік, нагріваємо його до гарячого стану та розливаємо по стерилізованих банках. Для ароматизації додаємо апельсин – цитрус чудово доповнить смак напою.
Як розпочати готувати березовий сік на зиму без кип’ятіння
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 6 л.
- Цукор-пісок 1.5 ст.
- Апельсин 1 шт.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 70 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 17.2 г
Кроки
- Апельсин миємо і укладаємо у глибоку миску. Заливаємо окропом для дезінфекції.
- Через п’ять хвилин воду зливаємо, а цитрус обсушуємо і ріжемо на кружечки середньої товщини. Якщо трапляються кісточки, їх викидаємо.
- Банки миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само робимо і з кришкою.
- Вкладаємо в банки нарізаний апельсин.
- Березовий сік проціджуємо через дрібне сито або марлю в об’ємну каструлю, додаємо цукровий пісок та лимонну кислоту. Перемішуємо та ставимо на плиту.
- Нагріваємо сік до гарячого стану. Зручно відстежувати кулінарним термометром – до 80 градусів. До кипіння не доводимо.
- У банки з апельсинами розливаємо гарячий сік березовий.
- Відразу закручуємо банки стерилізованими сухими кришками. Перевертаємо тару вгору дном, обгортаємо теплим пледом і в такому положенні залишаємо сік остигати. Остиглу банку прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Смачного!