Березовий сік на зиму без кип’ятіння

Щоб закатати березовий сік на зиму, багато клопоту не потрібно. Проціджуємо сік, нагріваємо його до гарячого стану та розливаємо по стерилізованих банках. Для ароматизації додаємо апельсин – цитрус чудово доповнить смак напою. 

Як розпочати готувати березовий сік на зиму без кип’ятіння

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 70 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 17.2 г
Кроки
20 хвДрук
  • Апельсин миємо і укладаємо у глибоку миску. Заливаємо окропом для дезінфекції.
  • Через п’ять хвилин воду зливаємо, а цитрус обсушуємо і ріжемо на кружечки середньої товщини. Якщо трапляються кісточки, їх викидаємо.
  • Банки миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само робимо і з кришкою.
  • Вкладаємо в банки нарізаний апельсин.
  • Березовий сік проціджуємо через дрібне сито або марлю в об’ємну каструлю, додаємо цукровий пісок та лимонну кислоту. Перемішуємо та ставимо на плиту.
  • Нагріваємо сік до гарячого стану. Зручно відстежувати кулінарним термометром – до 80 градусів. До кипіння не доводимо.
  • У банки з апельсинами розливаємо гарячий сік березовий.
  • Відразу закручуємо банки стерилізованими сухими кришками. Перевертаємо тару вгору дном, обгортаємо теплим пледом і в такому положенні залишаємо сік остигати. Остиглу банку прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь