Березовий сік має слабовиражений смак. Поки він свіжий, то добрий і в самостійному вигляді, а при консервації хочеться його доповнити. Апельсини – ідеальний варіант. Легка кислинка, делікатна насолода та виражений цитрусовий аромат.
Як почати готувати березовий сік із апельсином на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 3 л.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Апельсин 1 шт.
На порцію
Калорії: 60 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 14.7 г
Кроки
- Березовий сік проціджуємо через марлю, складену в кілька шарів, щоб позбавитися дрібного сміття.
- Апельсин ретельно миємо у проточній воді, обсушуємо рушником та розрізаємо на кружки. Якщо є кісточки, їх викидаємо.
- Банку миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо. Кладемо нарізаний апельсин у суху банку.
- Поміщаємо проціджений березовий сік у каструлю, додаємо цукровий пісок та лимонну кислоту, ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння, знімаємо з плити, забираємо піну і знову проціджуємо через марлю. Повторно доводимо до кипіння.
- Сік, що кипить, вливаємо в банку з апельсином. Закручуємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати. Після цього прибираємо сік у прохолодне темне місце для зберігання.
Зберігаємо консервацію не більше року.