Березовий сік з льодяниками – це щось новеньке. Напій набуває легкого смаку льодяників барбарис. Втім, ступінь виразності цього смаку залежить від кількості доданих цукерок. Наводимо середні пропорції, а ви можете експериментувати на власний смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 6 л.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Льодяники Барбарис 100 гр.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 107 ккал
Білки: 0.0 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 27.1 г
Кроки
- Відразу готуємо тару: банки миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом, даємо висохнути. Так само робимо і з кришками.
- Льодяники звільняємо від обгорток. Кладемо в банки цукерки. Приблизний розрахунок – по три-чотири цукерки на три літри соку. Цю кількість можна як збільшити, так і зменшити, щоб досягти прийнятного для вас смаку.
- Березовий сік проціджуємо через дрібне сито або марлю в об’ємну каструлю, щоб позбавитися дрібного випадкового сміття.
- Додаємо цукровий пісок та лимонну кислоту.
- Перемішуємо та ставимо на плиту. Нагріваємо рідину до гарячого, практично киплячого стану, але до кипіння не доводимо.
- Розливаємо в підготовлену тару з барбарисками гарячий сік березовий.
- Відразу закручуємо банки стерилізованими сухими кришками.
- Перевертаємо тару вгору дном для перевірки герметичності та в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолілі банки прибираємо на зберігання у прохолодне темне місце – льох чи холодильник.
Смачного!