Березовий сік добре вгамовує спрагу і дуже приємний на смак. Якщо хочете заготовити його на зиму, можна зробити це без додавання додаткових інгредієнтів та обійтися лише лимонною кислотою для страховки та цукру для солодкості.
Як розпочати готувати березовий сік з лимонною кислотою на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 3 л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
Кроки
- Березовий сік проціджуємо через марлю, складену в два-три шари, щоб позбавитися дрібного сміття. Виливаємо проціджений березовий сік у каструлю, додаємо цукровий пісок та лимонну кислоту, ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння. Пінку знімаємо чистою шумівкою.
- Банки миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом та добре просушуємо. Так само робимо і з кришками.
- Кипаючий сік вливаємо в підготовлені банки, відразу закручуємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа.
- Перевертаємо банки вгору дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати.
Після цього прибираємо сік у прохолодне темне місце для зберігання. Бажано зберігати таку консервацію не більше року.
Смачного!