Насолоджуватися березовим соком можна не лише навесні, а й у будь-яку пору року, якщо законсервувати його. Робиться такий напій за дві секунди. Для ароматизації та легкої кислинки додаємо лимон – з цитрусом березовий сік тільки виграє.
Як почати готувати березовий сік із лимоном на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 3 л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Лимон 2 шт.
На порцію
Калорії: 70 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 16.9 г
Кроки
- Лимони миємо у гарячій воді для підвищення соковиділення. З одного лимона видавлюємо сік, кісточки виймаємо та викидаємо. Другий лимон ріжемо на кружки середньої товщини.
- Змішуємо цукровий пісок із лимонним соком.
- У каструлю поміщаємо проціджений березовий сік, додаємо до нього цукор з лимонним соком та кільця лимона. Ставимо на плиту та доводимо сік до кипіння.
- Банки миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом та добре просушуємо.
- Кипячий березовий сік із лимоном заливаємо у підготовлені банки. Закриваємо сухими стерилізованими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банки вгору дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати.
Після остигання прибираємо сік у холодне чорне місце на зберігання. Зберігаємо березовий сік з лимоном не більше року.