Чай з імбиру з гвоздикою, приготовлений цим способом, обов’язково знайде своїх любителів. Запашний і пряний напій виходить досить гострим, деякі не зможуть його спробувати, якщо на якийсь компонент є алергічна реакція. Своєрідний смак здивує. Чесно, мені цей чай сподобався не з першого разу. Але розкуштувавши напій, тепер готую частіше. Чай асоціюється з новорічною атмосферою та створює затишок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Мелений порошок імбиру ½ ч. л.
- Меліса суха/свіжа 2 гілочки
- Чай каркаде 1 ч.л.
- Порошок мускатного горіха ½ ч. л.
- Кориця 2 палички
- Аніс 2 зірочки
- Гвоздика 3 бутони
- Запашний перець горошком 4 шт
- Кардамон 5 зерен
- Окріп 1 л.
Кроки
- Зберіть інгредієнти для казкового напою. Поставте кип’ятитись чайник.
- У ємність для приготування чаю всипте мелений імбир, сушену цедру апельсина і мускатний горіх.
- Потім відправте бутони гвоздики, зерна кардамону, горошини запашного перцю та анісу.
- Тепер черга червоного чаю та ароматної меліси.
- Додайте палички кориці.
- Залийте попередньо підготовленим окропом.
- Закрийте кришку заварника . Залишіть хвилин на 10 настоятися. Чим довше настоюватиметься напій, тим насиченішим і яскравішим буде смак.
Запашний чай розлийте по чашках. Запрошуйте чайувати. Приємної насолоди!