Домашній еспресо, зварений у турці, має чарівний смак і дивовижний аромат. Приголомшливий напій не залишиться поза увагою любителів кави. Дрібка солі посилює натуральний смак. Чашка еспресо підбадьорить вас з ранку. Почніть ранок з ароматного напою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кава натуральна мелена суха 2 ч.л.
- Вода 200 мл.
- Сіль щіпка
- Цукор-пісок 2 ч.л.
Кроки
- Підготуйте складові для смачного напою.
- Скориставшись млином чи кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть уже мелену каву. Мелену каву пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб вона рівномірно розподілилася.
- Додайте цукор і сіль.
- Перемішайте. Розмістіть турку на плиті. Встановіть нагрівання трохи вище середнього.
- Коли з’явиться білий димок, залийте вміст турки 200 мл води.
- Розмішайте.
- Зменшіть нагрівання. Слідкуйте уважно.
- Коли пінка почне підніматися шапочкою, відключіть нагрівання і зніміть турку з плити.
- Накрийте турку блюдечком. І дайте настоятися не менше 5 хвилин.
- Перелийте ароматний напій в чашку.
Насолоджуйтесь натуральним смаком. Приємного апетиту!