Домашній кисіль із чорної смородини – це дуже яскраве за смаком і неймовірно ароматне частування. Ягідні ласощі можна подавати як напій або самостійний десерт. Такий цікавий ягідний продукт сподобається як дорослим, так і дітям. Рекомендуємо взяти на замітку перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина чорна 700 гр.
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Крохмаль картопляний 3 ст.л.
Кроки
- Вимірюємо необхідну кількість чорної смородини. Перебираємо ягоди і добре промиваємо їх під водою.
- Перемелюємо підготовлені ягоди в блендері.
- Далі отриману кашку проціджуємо через марлю. Необхідно відокремити макуху.
- Сік смородини на якийсь час прибираємо в холодильник. Макуху доповнюємо цукром і 800 мл води. Ставимо заготовку на вогонь, кип’ятимо і після варимо 20 хвилин.
- Отриманий відвар знову проціджуємо через марлю.
- Ягідну рідину кип’ятимо і доповнюємо крохмалем, розмішаним водою, що залишилася. Варимо кілька хвилин до загусання. Наприкінці вливаємо ягідний сік, який отримали на початку готування.
Яскравий і неймовірно ароматний домашній кисіль із чорної смородини готовий. Можна пригощатись!