Якщо вірити статистиці, сирний соус користується найбільшою популярністю в світовій кухні. Але ж його з легкістю можна приготувати і вдома. Адже домашній сирний соус — це завжди безпрограшне доповнення до будь-якої страви.
Цей рецепт досить універсальний. По-перше, сир можете вибирати на свій розсуд, головне — щоб він був твердих сортів. По-друге, щоб відрегулювати густоту, рецепт передбачає використання молочної основи. З наведеної кількості інгредієнтів соус виходить густий, але не тягучий. По-третє, домашній сирний соус має менш виражений смак і аромат, який дуже відрізняється від смаку покупного. Щоб зробити соус більш пікантним, використовуйте приправи, перець халапеньо або навіть маринад від нього.
- Чеддер 200 гр.
- Масло вершкове 80 гр.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Натріть сир на дрібній тертці.
- У сотейнику розтопіть вершкове масло на повільному вогні. Введіть борошно і, постійно помішуючи, варіть до однорідності. Далі тонкою цівкою влийте молоко, постійно перемішуючи і розбиваючи грудки.
- У молочну основу невеликими частинами вмішайте тертий сир, кожен раз чекаючи його повного розчинення.
Не забудьте в кінці приготування спробувати домашній сирний соус на смак і, якщо необхідно, трохи посолити і поперчити його. Також радимо підігріти соус перед подачею, так як в холодному вигляді він дуже густий. Приємного апетиту!