Страшно уявити, з чого сьогодні складається варена ковбаса, яку ми звикли купувати в магазині. Виробники, бажаючи заощадити, використовують різні добавки, які можуть мати негативний вплив на організм людини. А про кількість справжнього м’яса в Варенці і зовсім краще не говорити. Ось чому слід готувати такий виріб самостійно. Домашня варена ковбаса виходить дуже ніжною і смачною, притому що вимагає мінімум часу.
З її приготуванням впорається навіть починаюча господиня. А в результаті вона отримає зовсім не жирну ковбаску, що нагадує за смаком шинку. Все завдяки шматочкам курки, які роблять структуру готового виробу не такою однорідною.
Як приготувати варену ковбасу з курки
Щоб ковбаска мала форму, як у покупна, слід взяти не дуже ребристу пластикову пляшку. Також для приготування цього м’ясного виробу підійде і упаковка від соку. І в першому, і в другому варіанті, необхідно буде відрізати верх ємності з шийкою. Для цього можна використовувати дуже гострий ніж або ж ножиці.
- Куряче філе 600 гр.
- Курячий бульйон 300 мл.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль 10 гр.
- Желатин 25 гр.
- Мускатний горіх 1 щіпка
- Буряк 100 гр.
- Варимо куряче філе в киплячій воді з лавровим листом протягом 30 хвилин. Потім вимикаємо вогонь.
- Заливаємо желатин 150 г курячого бульйону. Ретельно перемішуємо і залишаємо його на 15 хвилин.
- Половину курячого філе поділяємо на волокна, а другу нарізаємо великими шматочками.
- Очищаємо буряк від шкірки. Натираємо його на дрібній тертці. Проціджуємо буряковий сік через марлю.
- Набряклий желатин підігріваємо до повного розчинення кристаликів. Потім вливаємо його в чашу блендера і всипаємо нарізане м’ясо.
- Вливаємо 20 г бурякового соку і курячий бульйон, що залишився. Додаємо сіль і мускатний горіх. Подрібнюємо все до однорідності. Отриману масу вливаємо до філе, розібраного на волокна. Гарненько все перемішуємо.
- Переливаємо масу в пляшку з обрізаною шийкою. Накриваємо верх харчовою плівкою і прибираємо на ніч в холодильник.
- Надрізаємо пластикову ємність, використовуючи ножиці, і витягаємо готовий м’ясний виріб.
Хто б міг подумати, що приготування домашньої ковбаси таке невигадливе і надзвичайно просте! Спробуйте зробити варенку з курячого філе самостійно — і ваші бутерброди вранці будуть вище всяких похвал.