У вас точно була подібна ситуація: на підході вже нова партія варення, а торішнє є вже не хочеться. Але ось 100 разів подумайте, перш ніж викидати цінний натуральний продукт. Пропонуємо вам експериментальний вихід: зробити смачне домашнє вино зі старого варення.
Деякі відзначають, що за смаком і градусом воно краще багатьох магазинних зразків. Таким чином ви і льох приведете в порядок, і смакотою до душевних застіль обзаведетеся. Чим не рішення?
Яке варення найкраще для вина
З ягід відмінно підходять малина, чорна смородина і агрус. Також чудовий напій виходить з плодів з кісточками: бузини і вишні. Вони додадуть специфічний мигдальний аромат. Трохи гірше зарекомендував себе напій з грушевого і яблучного варення. Він виходить каламутним по виду та й зберігається недовго, хоча смак дуже приємний.
- Варення 1 л.
- Рис білий 1 ст.
- Дріжджі 20 гр.
- Вода 1.5 л.
- Розчиніть в теплій воді варення. Обов’язково пробуйте, суміш повинна бути солодкою. Якщо цукру недостатньо, досипте його.
- Інтенсивно все перемішайте до розчинення крупинок. Вилийте розчин в трилітрову банку.
- Розчиніть хлібопекарські дріжджі в невеликій кількості теплої води. Додайте їх до розчину з варенням, засипте рис.
- На шийку банки надіньте гідрозатвор. Поставте ємність в темне місце для бродіння. Далі спостерігайте: з часом маса перестане бродити, а гуща вляжеться на дно.
- Коли перестануть виділятися бульбашки, тоді обережно перелийте вино в пляшки і відправте на зберігання. Це може зайняти як пару тижнів, так і пару місяців. Пробуйте!
Важливі уточнення: попередньо промивати рис не потрібно, він повинен бути без сторонніх вкраплень і сухим. Замість гідрозатворів можете використовувати гумову рукавичку (з приколами на пальцях). Приємного апетиту!