Неможливо не оцінити смакові якості салату зі свинячого серця — незвичайний, оригінальний і ситний, ідеально підходить для обіду або вечері. Нижче — кілька рецептів з фото цього смачного страви.
Салат зі свинячого серця з овочами
Спробуйте стати першим, хто приготує салат зі свинячого серця саме за цим рецептом з фото. Повірте, результат перевершить всі очікування, частування дуже смачне, апетитне і ніжне.
Інгредієнти:
- свиняче серце – 200 г;
- дайкон – 200 г;
- зелене яблуко – 150 г;
- морква по-корейськи – 150 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- майонез – 1 ст. л.;
- хрін – 1 ст. л.;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- сіль, перець, зелень – за смаком.
Приготування:
- В першу чергу відправляємо відварюватися свиняче серце в ємність з водою, сіллю, перцем, цибулею, морквою і лавровим листом. Готуємо на слабкому вогні 1,5-2 години. Остуджуємо.
- Потім шаткуємо головний інгредієнт соломкою, таким же чином нарізаємо яблуко і дайкон.
- Знімаємо з лушпиння цибулі, рубаємо півкільцями. До нього вливаємо лимонний сік, додаємо сіль, перець, цукор. Маринуємо 10-15 хвилин.
- Змішуємо всі продукти з майонезом та хроном.
- Прикрашаємо блюдо листям салату і трояндою з дайкона. Для цього нарізаємо овоч тонкими кружальцями, використовуючи тертку, замочуємо в солоній воді на 10-15 хвилин, а потім розкладаємо внахлест і звертаємо квіткою, скріплюємо зубочистками і розправляємо.
Салат з серця із зернами граната
Варто спробувати приготувати цей салат зі свинячого серця. Частування виходить соковите, ароматне, дуже смачне. Його обов’язково оцінять по достоїнству. Візьміть на замітку цей рецепт з фото.
Інгредієнти:
- свиняче серце – 2 шт.;
- червоний ялтинська цибуля – 2 шт.;
- сіль – за смаком;
- гранат – 1 шт.
Для заправки:
- рослинна олія;
- бальзамічний оцет.
Приготування:
- Промиваємо серця, обрізаємо протоки і зайвий жир. Відправляємо відварюватися в солону воду. Готуємо на слабкому вогні, накривши кришкою 2 години.
- Знімаємо з лушпиння цибулі, рубаємо півкільцями, ошпарюємо окропом, а потім перекладаємо в друшляк. Поміщаємо овоч в миску і додаємо сюди ж трохи оцту.
- Знімаємо з варених сердець плівки і шаткуємо тонкою соломкою.
- У салатницю перекладаємо підготовлені компоненти, солимо, заправляємо рослинною олією і бальзамічним оцтом. Перемішуємо, залишаємо в холодильнику 1 годину. Прикрашаємо блюдо гранатовими зернами і подаємо до столу.
Салат з серцем і консервованою кукурудзою
Безсумнівно, наступний салат зі свинячого серця заслуговує всіх похвал. Це простий рецепт з фото, а в результаті вийде дуже смачне блюдо.
Інгредієнти:
- свиняче серце – 1 шт.;
- свіжі огірки – 2 шт.;
- курячі яйця – 4 шт.;
- солодкий перець – 2 шт.;
- консервована кукурудза – ½ банки;
- сметана – 150 мл;
- лимонний сік – за смаком;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- кріп – за смаком;
- червона цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Відварюємо заздалегідь серця. Потім рубаємо соломкою.
- Огірок і перець шаткуємо таким же чином. Змішуємо всі підготовлені компоненти, сюди ж додаємо кукурудзу.
- Знімаємо з лушпиння цибулі, кришимо півкільцями і також кладемо в салат.
- Відправляємо відварюватися яйця, остуджуємо, відокремлюємо білки від жовтків. Білу частину нарізаємо, як і попередні компоненти, кидаємо в загальну ємність.
- Жовтки розтираємо з додаванням сметани.
- Вливаємо сік лимона, кладемо гірчицю, подрібнену зелень.
- Приправляємо блюдо отриманим соусом, солимо, перчимо, перемішуємо.
Легкий салат зі свинячого серця
Поговоримо про таке не менше ситному, апетитному і при цьому легкому салаті зі свинячого серця. Рецепт з фото закуски до непристойності простий, а значить, з ним впорається навіть починаючий кухар. Приготуйте дуже смачний обід чи вечерю і побалуйте домочадців.
Інгредієнти:
- свиняче серце – 3-4 шт.;
- морква – 1 шт.;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- цукор – 1 ч. л.;
- оцет – 1 ст. л.;
- рослинна олія – для смаження;
- майонез;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Серце ретельно промиваємо, перекладаємо в каструлю, вливаємо воду, додаємо сіль, відварюємо 1 годину.
- Дістаємо готовий продукт, остуджуємо, нарізаємо смужками. Очищаємо цибулю та моркву, обполіскуємо овочі.
- Моркву натираємо і пасеруємо в сковороді з рослинною олією.
- Цибулю кришимо півкільцями і маринуємо 15 хвилин в оцті з цукром.
- Всі інгредієнти складаємо в одну посуд, перемішуємо з майонезом.
Салат зі свинячого серця з яйцями і овочами
Завжди хочеться зробити повсякденне, так і святкове меню різноманітним, гарним і яскравим. Так чому б не додати в нього салат зі свинячого серця? Повірте, така закуска не залишиться непоміченою. Цей рецепт з фото допоможе приготувати дуже смачну страву.
Інгредієнти:
- свиняче серце – 250 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- варені яйця – 2 шт.;
- сіль, суміш свіжих мелених перців – за смаком;
- майонез – 1-2 ст. л.;
- сметана – 1-2 ст. л.;
- рослинна олія – для смаження овочів.
Приготування:
- Спочатку промиваємо серце, відправляємо відварюватися в солону воду. Остуджуємо інгредієнт, нарізаємо тонкими смужками.
- Цибулю шаткуємо півкільцями. Моркву натираємо. Відправляємо овочі пасерувати в сковороду з рослинною олією на 3-4 хвилини.
- Остуджуємо суміш, додаємо в ємність з серцем і посіченими вареними яйцями.
- Солимо закуску, перчимо, заправляємо майонезом, сметаною. Гарненько перемішуємо.
- Перекладаємо блюдо в красиву тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Салат зі свинячого серця з солоними огірками
Салат володіє гострим, пікантним смаком завдяки гірчиці, маринованими огірками і часнику. Тому гурмани обов’язково оцінять таке блюдо по достоїнству.
Інгредієнти:
- свиняче серце – 1 шт.;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- мариновані огірки – 2 шт.;
- часник – 2 зубки;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сметана 15 % – 3 ст. л.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- сіль – 1,5 ч. л.
Приготування:
- Розрізаємо серце уздовж, видаляємо плівки і великі кровоносні судини, гарненько промиваємо, вимочуємо в прохолодній воді 2-3 години.
- Підготовлений субпродукт перекладаємо в воду, яку заздалегідь доводимо до кипіння, варимо 2 години, зробивши слабкий вогонь. За півгодини до кінця готування додаємо сіль.
- Дістаємо шматочки серця, остуджуємо і шаткуємо смужками. Очищаємо моркву натираємо. Рубаємо цибулю півкільцями. Відправляємо пасерувати в сковороду з рослинною олією.
- Сюди ж додаємо моркву. Обсмажуємо разом 3 хвилини, а потім охолоджуємо. Огірки ріжемо уздовж на 4 частини і тонко кришимо поперек.
- Перекладаємо В миску підготовлені компоненти, солимо. Ретельно перемішуємо. Часник подрібнюємо. Змішуємо з гірчицею і сметаною. Приправляємо блюдо, перемішуємо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Ось такі чудові салати зі свинячого серця варто приготувати, щоб порадувати і здивувати сім’ю. Кожен рецепт з фото по-своєму оригінальний і цікавий, але головне, що в результаті виходить дуже смачне частування.