Готуємо скручену свинячу рульку без кістки

Час приготування: 60 хв

Свиняча рулька – недорогий м’ясний продукт. Готують її різними способами, але сьогодні поговоримо про те, як приготувати її без кістки, скручену в рулет.

Шинка зі свинячої рульки

Багато господинь знають, як смачно приготувати свинячу рульку, скручену і без кістки. Це простий рецепт шинки, яка обов’язково підкорить вас своїм смаком і гарним зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька;
  • 12 г солі;
  • 1 г чорного перцю;
  • 0,5 г сушеного часнику;
  • 1 таблетка аскорбінової кислоти.

Приготування:

  • Свинячу рульку добре промиваємо і вирізаємо кістку так, щоб не пошкодити шкірку, так як вона послужить оболонкою.

  • Зрізаємо м’ясо ріжемо на шматочки, прикривають плівкою і злегка відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін.

  • Шкірку від рульки також відбиваємо з внутрішньої сторони.
  • На шкірку викладаємо м’ясні шматочки.

  • У мисочку висипаємо сіль, перець, часник сушений, а також подрібнюємо для кращого кольору одну таблетку аскорбінової кислоти з глюкозою.
  • Рівномірно розподіляємо приправи за рульки, звертаємо в рулет і міцно перев’язуємо нитками.

  • Рулет загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 3 дні в прохолодне місце, щоб рулька добре просолились і промаринувалася.
  • Потім рулет дістаємо і прямо в плівці кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом трьох годин.

Готову шинку дістаємо з каструлі, даємо їй повністю охолонути, потім знімаємо плівку, нитки і нарізаємо порційними шматочками.

Запечений рулет зі свинячої рульки

Свиняча рулька без кістки, скручена в рулет, – приголомшливо смачна закуска, яку можна подати навіть на святковий стіл. За підсмаженою рум’яною скоринкою – ніжне м’ясо, просочене ароматними спеціями. А як приготувати таке смачне блюдо, можна дізнатися у запропонованому рецепті.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. суміші перців;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 2 ч. л. соєвого соусу.

Для запікання:

  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ч. л. меду;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 1 ст. л. кетчупу;
  • 1 ч. л. сушеного часнику.

Приготування:

  • Свинячу рульку чистимо, промиваємо і гострим ножем вирізаємо кісточку.
  • Тепер рульку потрібно замаринувати, але для початку відбиваємо її кухонним молоточком.

  • Потім в піалі змішуємо сіль, паприку, суміш перців, сушений часник, коріандр і соєвий соус.

  • Підготовленою сумішшю ретельно натираємо м’ясо, після загортаємо у плівку і прибираємо в прохолодне місце, бажано на всю ніч.
  • Потім гомілку дістаємо, згортаємо рулетом і перетягуємо нитками.

  • Для запікання готуємо соус. Змішуємо мед з гірчицею, будь кетчупом, соєвим соусом і сушеним часником.

  • Рулет з рульки кладемо у форму, поливаємо соусом, вливаємо 150 мл води, накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 1,5 години, температура 180 °С.

Після рулет дістаємо, ще раз змащуємо соусом і повертаємо в піч на 15 хвилин, але вже без фольги. Як тільки рулет добре підрум’яниться, даємо йому трохи часу охолонути, прибираємо всі нитки, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.

Шинка з рульки, запечена в духовці

Ще один рецепт, як приготувати свинячу рульку без кістки, скручену в рулет. Запечена шинка виходить дуже смачною і ароматною.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька;
  • 30 г свіжого часнику;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 2 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. меленого перцю;
  • 1 моркву (за бажанням).

Приготування:

  • Рульку зачищаємо ножем, промиваємо і акуратно знімаємо шкірку з м’ясом від кістки.

  • Великі м’ясні шматочки на шкурки розрізаємо і розкриваємо як книжечку.
  • У мисочці змішуємо сіль, паприку, перець, сушений часник.
  • Рульку накриваємо плівкою і добре, але акуратно відбиваємо кухонним молоточком.

  • Тепер рульку посипаємо приправами і зверху натираємо подрібненим часником.

  • Очищену моркву нарізаємо тонкою соломкою, викладаємо на м’ясо, згортаємо рулетом і перев’язуємо нитками.

  • Потім рулет загортаємо у фольгу, залишаємо на 2-3 години маринуватися на столі або на всю ніч, тільки тоді в холодильнику.

  • Після відправляємо рульку в духовку, температура якої 180 °С, на 3 години. Потім рулет розгортаємо і даємо півгодини підрум’янитися.

Після чекаємо, коли рулька повністю охолоне, знімаємо нитки, нарізаємо шматочками, і можна пробувати смачну домашню шинку.

Рулет зі свинячої рульки в мультиварці

Скручену в рулет свинячу рульку без кістки можна зварити або запекти, але є ще один варіант, як смачно, просто і швидко приготувати таку страву. Це можна зробити в мультиварці.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька;
  • цибулиння;
  • сіль, перець;
  • лавровий лист;
  • свіжий часник.

Приготування:

  • Для початку в чашу мультиварки засипаємо добре промиту цибульне лушпиння, кладемо лавровий лист, заливаємо водою і варимо бульйон в режимі «Варка» протягом 20 хвилин.
  • Тепер беремо підготовлену свинячу рульку і зрізаємо м’ясо з кістки.
  • Також зрізаємо жили великі, а великі шматки м’яса трохи надрізаємо.

  • Після м’ясо посипаємо сіллю, перцем і дрібно подрібненим свіжим часником. Загортаємо в рулет і перев’язуємо нитками.

  • З бульйону дістаємо цибульне лушпиння, солимо і відправляємо рульку, режим не змінюємо, тільки додаємо час – 1,5 години.

  • Після сигналу рулет дістаємо, загортаємо його в плівку, робимо кілька шарів і відразу надаємо м’ясного виробу потрібну форму. Залишаємо рулет в такому вигляді до повного охолодження. Потім звільняємо рулет від плівки, ниток і нарізаємо.

Ось такий нескладний рецепт дозволить отримати смачне м’ясне блюдо, яке стане гарною заміною магазинної продукції.

Террін з рульки

Террін – проста, але смачна страва французької кухні, яке можна приготувати з будь-якого виду м’яса, навіть зі свинячої рульки.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. солі;
  • лавровий лист;
  • пучок петрушки;
  • прованські трави за смаком;
  • 1 ст. л. приправи до м’яса;
  • 3 зубчики часнику;
  • 200 мл бульйону;
  • 1 ст. л. желатину (при необхідності).

Приготування:

  • Рульку кладемо в каструлю, при бажанні до неї можна покласти трохи м’яса кролика або курячу ніжку.

  • Заливаємо м’ясо водою, засипаємо сіль і варимо 2 години.
  • Через 2 години додаємо очищену цибулю і моркву, варимо ще 1 годину, а за 15 хвилин до готовності кладемо лавровий лист.

  • Після готову рульку розбираємо: в одну тарілку кладемо м’ясо, в іншу – жир, а в третю – шкуру.
  • Відібране м’ясо прямо руками поділяємо на волокна.

  • Тепер до м’яса висипаємо дрібно посічену зелень петрушки, подрібнену невеликими кубиками варену моркву і жир, який нарізаємо дуже дрібними шматочками.

  • Слідом підсипаємо сіль, перець, приправу до м’яса і прованські трави.
  • Вливаємо проціджений бульйон і все перемішуємо. Якщо ви не впевнені в тому, що террін застигне, то на цьому етапі додаємо розчинений у бульйоні желатин.

  • Форму застеляємо плівкою, зверху вистилаємо шкірку і щільно викладаємо начинку.
  • Накриваємо зверху плівкою і ставимо в прохолодне місце на 3-4 години, але можна і на всю ніч.

  • Після дістаємо форму, перевертаємо на блюдо, знімаємо плівку і нарізаємо смачну і апетитну закуску.

Рулет зі свинячої рульки з чорносливом

Ще один рецепт страви, який обов’язково захочеться приготувати. Це свиняча рулька без кістки, скручена в рулет, з чорносливом.

Як відомо, м’ясо чудово поєднується з цими сухофруктами, які надають закуски особливий смак і аромат.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька;
  • 100 г чорносливу;
  • 500 р свинини;
  • півголівки часнику;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  1. У свинячої рульки вирізаємо кістку і обрізаємо зайвий жир.
  2. У мисочку натираємо на дрібній тертці часник, підсипаємо до нього сіль, перець і будь-які спеції за смаком, перемішуємо.
  3. Так як в рульки не так багато м’ясо, беремо трохи м’якоті свинини і нарізаємо її шматочками.
  4. Тепер рульку щедро натираємо спеціями, зверху кладемо нарізану шматочками чорнослив, а вже на сухофрукти викладаємо шматочки м’яса і їх теж добре присипаємо приправами.
  5. Після рульку звертаємо в рулет і перев’язуємо нитками.
  6. Зверху рулет ще посипаємо спеціями, загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку на 2-2,5 години, температура 190 °С.
  7. Потім гомілку дістаємо, не розгортаємо, а після остигання відправляємо в холодильник на всю ніч. Тільки потім можна буде зняти фольгу, прибрати всі нитки і нарізати рулет шматочками.

Сподіваємося, що наші рецепти, як приготувати свинячу рульку без кістки, скручену в рулет, будуть корисні. Щоб закуска вийшла смачною, варто вибирати задню гомілку, так як вона більш ніжна і м’ясиста. А якщо все-таки попалася передня, то переживати не варто, адже з неї можна зварити суп або використовувати її для холодцю.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь