Готуємо смачні фаршировані кальмари

фаршировані кальмари

Страви з кальмарів — корисна їжа, багата білком. Вони добре засвоюються організмом, чудово підходять для дитячого і дієтичного харчування, для тихої сімейної вечері або для свята. Нижче — прості і смачні рецепти фаршированих кальмарів з фото.

З печерицями

Набрид звичний м’ясний раціон? Тоді сміливо можна урізноманітнити його морепродуктів. Страви з кальмарів виходять ніжними, соковитими і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • кальмари — 3 тушки (300-400 г);
  • печериці — 400 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • свіжа зелень — 50 г;
  • сир твердий — 100 г;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • У сотейник налити води, поставити розігріватися. Після закипання опустити очищені тушки в гарячу воду і варити 3 хвилини, але не більше. Використовуючи шумівку, дістати кальмари і викласти на тарілку.

  • Печериці промити, обсушити. Розрізати на 4 частини. Викласти на розпечену сковороду, попередньо змастивши її невеликою кількістю масла.

  • Нашаткувати дрібно зелень. Відправити її до грибів.

  • Сюди ж розбити яйця, все добре перемішати. За бажанням і смаком трохи начинку посолити і поперчити.

  • Зверху натерти великою соломкою сир.

  • При частому помішуванні продовжити приготування 2-3 хвилини, щоб сир трохи розплавився.

  • Підготовлені тушки кальмарів наповнити начинкою. Викласти кальмари на сковороду, обсмажувати їх 3-4 хвилини.

Страву можна використовувати в якості гарячої закуски або самостійного другого.

З креветками і рисом

Оригінальне і цікаве блюдо — кальмар, фаршировані креветками. Готується за простим і смачним рецептом з фото. Виходить ніжним і дуже ароматним.

Інгредієнти:

  • кальмар очищений — 3 шт.;
  • рис відварний — 150 г;
  • креветки очищені — 60 г;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • сир твердий — 50 г;
  • сіль, перець мелений за смаком;
  • томати — 100 г;
  • кріп — 10 г;
  • петрушка — 15 р.

Приготування:

  • Кріп дрібно нашаткувати. Викласти його в глибоку тарілку. Додати трохи солі. Використовуючи ложку, добре перетерти зелень з сіллю.

  • Потім відправити в суміш сметану, добре перемішати. Сюди ж натерти сир на середній тертці, знову розмішати.

  • В іншу глибоку миску викласти відварений рис.

  • Готові креветки розрізати на 2 частини. Додати рис, добре перемішати. З’єднати сметанно-сирний соус із зеленню (трохи залишити в тарілці) і рис з креветками, розмішати масу.

  • Очищені тушки наповнити підготовленою начинкою. Томат промити, видалити місце прикріплення плодоніжки. Розділити на 2 часточки, а після нашаткувати скибочками.

  • Фаршировані кальмари викласти у форму для запікання. Між ними розподілити скибочки помідорів.

  • Зелень петрушки розділити на 2 частини і викласти в цілому вигляді до тушок. Влити в форму трохи води.

  • Зверху змастити кальмар залишками соусу для отримання гарної скоринки. Поставити в розпечену пекарську духовку, випікати при 180 градусах 20-25 хвилин. Через зазначений час дістати з духовки, викласти на красиве блюдо.

Перед подачею прикрасити свіжою зеленню, маслинами або оливками. Готовий кальмар виходить дуже ніжним вершковим смаком.

Кальмар «Незвичайне диво»

Цей рецепт з фото простий і смачний, так як фарширований кальмар готується з білим сухим вином і м’ясним фаршем. Поєднання продуктів оригінальне і незвичайне.

Інгредієнти:

  • кальмари — 1 кг;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • фарш м’ясний — 0,5 кг;
  • печериці — 200 г;
  • червоний солодкий перець — ½ шт;
  • томати черрі — 8 шт.;
  • масло оливи;
  • біле сухе вино — 250 мл;
  • перець мелений, цибуля зелена, сіль, прованські трави, лимон за смаком.

Приготування:

  • Першим ділом потрібно кальмари почистити. Акуратно витягнути голову з усіма нутрощами. Обов’язково видалити хітинову плівку. Руками витягнути все зайве і промити під проточною водою.

  • З допомогою ножа акуратно зняти верхню плівку. Чисту тушку акуратно витерти серветкою. Залишилося очистити голову. Видалити очі. Зробити невеликий надріз і видалити мішок з фарбою. У підсумку виходить красива зірочка.
  • Промити очищені кальмари і голови, викласти на плоску тарілку. Обов’язково обсушити паперовими рушниками. Нашаткувати дрібними кубиками очищений ріпчасту цибулю.

  • Сковороду змастити оливковою олією, розжарити. Викласти цибулю обсмажуватися. Очищені часникові часточки розчавити ножем. Після порубати і відправити на сковороду, продовжити приготування.

  • Червоний перець очистити від насіннєвої коробки і нашаткувати дрібними кубиками. Відправити обсмажуватися.

  • Свіжі печериці нарізати середніми шматочками.

  • Викласти до овочів м’ясний фарш, все добре перемішати. Посолити, поперчити і додати прованські трави. Продовжити приготування на повільному вогні.

  • Як тільки м’ясо потемніло, і зник рожевий колір, додати на сковорідку печериці. Обсмажувати ще 3-4 хвилини. Готову начинку перекласти в тарілку для швидкого охолодження.

  • Наповнити очищені тушки кальмарів. Залишити трохи місця з краю і закріпити зубочисткою, щоб під час запікання начинка не випала.

  • Фаршировані кальмари викласти на розігріту сковороду і швидко обсмажити їх з двох сторін на сильному вогні. Як тільки підзолотилась одна сторона, відразу ж перевернути на іншу.

  • Слідуючи простим і смачним рецептом з фото, обсмажений фарширований кальмар викласти в глибоку ємність. В самому кінці обсмажити щупальця і викласти їх у каструлю.

  • Поставити ємність на вогонь і влити сухе біле вино, щоб тушка була занурена на ½ частину. Як тільки вино закипить, каструлю потрібно закрити кришкою і тушкувати з кожного боку по 5 хвилин.

  • Томати черрі розрізати навпіл. За 2 хвилини до готовності викласти їх у каструлю.

  • Дістати акуратно кальмар з щупальцями і часточкою томату. Посипати свіжою зеленню.

  • Зверху полити свіжовичавленим лимонним соком. Прибрати зубочистку і подати до столу.

Готовий кальмар виходить з цікавим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати таке оригінальне гаряче блюдо.

З рисом, грибами і овочами

Пропонуємо приготувати сьогодні ніжні фаршировані кальмари простим і смачним рецептом з фото. Для начинки використовується рис, гриби і овочі. Блюдо виходить дуже смачним, підходить і для свята, і для простого сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • кальмари — 3-4 тушки;
  • рис варений — 200 г;
  • цибуля-ріпка — 1 головка;
  • печериці — 100 г;
  • морква — 1 шт.;
  • кріп — 30 г;
  • олія рослинна;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Кальмари відварити у воді з моменту закипання не більше 2 хвилин. Рис відварити до готовності, а потім промити і обсушити.

  • Тушки очистити під проточною водою від нутрощів, хітинової пластини і зовнішньої плівки. Використовуючи кулінарні ножиці, відрізати плавники-хвостики.

  • Якщо тушки великі, то їх рекомендується розрізати на 2 частини. Хвостики нашаткувати соломкою і викласти в глибоку ємність.

  • Овочі очистити. Цибулю нарізати кубиками, а моркву соломкою. Викласти їх на розпечену сковороду, попередньо змастивши її олією, смажити до золотистого кольору.

  • Потім відправити в сковороду нарізані скибочками шампіньйони, перемішати і посолити, поперчити за смаком і бажанням. Смажити 5-10 хвилин.

  • По готовності грибів викласти відварений рис, перемішати.

  • В отриману начинку додати подрібнену свіжу зелень і нарізані хвостики кальмарів. Все добре перемішати.

  • Викласти начинку в тушки.

  • Обсмажити на рослинній оліїз кожного боку по 2 хвилини, не більше.

Викласти на тарілку. Прикрасити свіжою зеленню і подати до столу.

З грибами і картоплею

Розглянемо простий і смачний рецепт з фото фаршированого кальмара з картоплею та грибами. Блюдо виходить ситним і оригінальним.

Інгредієнти:

  • кальмари — 4 тушки;
  • картопля відварна — 3-4 бульби;
  • гриби — 100 г;
  • цибуля-ріпка — 1 головка;
  • зелень свіжа — 15 г;
  • масло вершкове, рослинне по смаку;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Цибулю і гриби дрібно нашаткувати. Обсмажувати на рослинній олії до золотистого кольору.

  • Картоплю пом’яти толкушкой і поєднати з обсмаженими грибами, цибулею. Зелень дрібно порубати, викласти начинку.

  • Очистити тушки від хітинових пластин, нутрощів. Викласти в киплячу підсолену воду на 2 хвилини.

  • Дістати шумівкою, очистити під холодною водою.

  • Набити тушки начинкою.

  • Обсмажити на суміші вершкового і рослинного масла з обох сторін по 2-3 хвилини.

Викласти на красиву тарілку. Прикрасити свіжою зеленню і подати до столу. Фарширувати кальмари можна просто картоплею без грибів.

Приготовлені фаршировані кальмари з простим і смачним рецептом з фото виходять дуже ніжними, ароматними і оригінальними. Їх можна подати як самостійне блюдо або холодної закуски.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь