Простий класичний рецепт лечо з баклажанів на зиму

Це найпростіший рецепт приготування лечо, але при цьому готова страва виходить приголомшливо смачною. Любителі гострого можуть додати половину стручка гострого перцю. Щоб блюдо вийшло яскравим, солодкий перець можна використовувати декількох кольорів. Із зазначеного кількість продуктів виходить 5 літрів готового блюда.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Баклажани вимийте, відріжте плодоніжки. Розріжте навпіл, кожну половинку на три частини, після поріжте на кубики.
  • Перець вимийте, видаліть внутрішність з насінням, поріжте кубиками.
  • Цибулини очистіть, поріжте кубиками.
  • Всі овочі помістіть в каструлю відповідного розміру, всипте цукровий пісок з сіллю і перцем, влийте олію соняшнику, вказану кількість води і варіть чверть години. Періодично помішуйте.
  • Помідори вимийте, розріжте на половинки, видаліть місце кріплення плодоніжки і поріжте кубиками. Викладіть до овочів і варіть ще 10 хвилин.
  • Влийте вказану кількість оцту, перемішайте. Розкладіть по чистій, стерилізованої тарі.
  • Закрийте герметичними кришками, переверніть до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь