Якщо ви жодного разу не пробували такий десерт, як торт «Панчо», то обов’язково приготуйте його в домашніх умовах, а допоможуть вам в цьому покрокові рецепти з фото. Це вологий бісквіт з ніжним вершково-сметанним кремом і фруктовим прошарком. Традиційно такий торт готують з ананасами, але сьогодні є і інші варіанти смачного ласощі.
Торт «Панчо» з ананасами
Приготований в домашніх умовах торт «Панчо» з ананасами обов’язково сподобається всім ласунам. Для десерту можна спекти тільки світлий бісквіт або, як у запропонованому покроковий рецепт з фото, – білий і кавовий.
Інгредієнти для бісквіта:
- 160 г борошна;
- 4 яйця;
- 230 г цукру;
- 6 г розпушувача;
- 20 г какао;
- щіпка солі;
- 8 г ванільного цукру.
Для крему:
- 1 кг сметани;
- 300 г цукру;
- 15 г ванільного цукру;
- 30 г желатину;
- 150 мл води;
- половинка ананаса.
Приготування:
- Для бісквіта в чашу відправляємо яйця, сіль і злегка збиваємо.
- Додаємо два види цукру і вже збиваємо на високій швидкості до отримання пишної маси протягом 8-10 хвилин.
- Просіваємо борошно разом з розпушувачем і відправляємо в яєчну суміш, замішуємо тісто.
- Тепер візуально ділимо тісто навпіл, в одну частину просіваємо какао, а в іншу таку ж кількість борошна, щоб шоколадне тісто не виявилося більш густим, ніж біле.
- Випікати бісквіт можна в різних формах, але є більш цікавий варіант – у вигляді зебри. Деко застеляємо пергаментом, по центру викладаємо 2 ложки темного тіста, а потім в середину 2 ложки світлого. І в такій послідовності викладаємо все бісквітне тісто.
- Відправляємо в духовку на 15-20 хвилин, температура — 190 °С.
- Готовий бісквіт дістаємо, остуджуємо і ріжемо спочатку на смужки, потім на квадратики.
- Чистимо ананас і нарізаємо його невеликими шматочками.
- Для крему спочатку замочуємо в холодній воді листовий желатин.
- Далі в сметану висипаємо звичайний і ароматизований цукор, збиваємо до повного розчинення сипучих інгредієнтів.
- Після трохи крему залишаємо для прикраси, основну масу вливаємо розтоплений і вже остиглий желатин, перемішуємо.
- Круглу форму застеляємо харчовою плівкою.
- Шматочки бісквіта опускаємо в крем, викладаємо в чашу, поверх першого шару кладемо шматочки екзотичного фрукта. І в такій послідовності збираємо весь торт.
- Після накриваємо плівкою, зверху кладемо тарілку і вантаж вагою в 1 кг, прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин.
- Потім дістаємо торт, перекладаємо на тарілку, покриваємо десерт залишилися кремом і прикрашаємо розтопленим шоколадом.
Якщо не вдалося купити соковитий і солодкий ананас, то можна використовувати консервовані фрукти. Желатин можна замінити загусником для сметани і вершків, а замість сметани для крему можна взяти натуральний йогурт.
Шоколадний торт «Панчо» з полуницею
Ще один покроковий рецепт з фото – шоколадний торт «Панчо» з полуницею. Легкий, красивий і дуже ніжний. Такий торт обов’язково стане справжньою прикрасою святкового столу.
Інгредієнти для бісквіта:
- 250 г борошна;
- 6 яєць;
- 360 г цукру;
- 4 ст. л. какао;
- 1,5 ч. л. розпушувача.
Для начинки:
- 500 р полуниці.
Для крему:
- 850 г сметани;
- 220 г цукру;
- 1 упаковка згущувача.
Для прикраси:
- 100 г чорного шоколаду;
- 30 г вершкового масла.
Приготування:
- Відокремлюємо жовтки від білків. Починаємо збивати білки з додаванням цукру. Після по одному вводимо жовтки і розмішуємо до однорідної пишної маси.
- В окрему миску просіваємо борошно, розпушувач і какао, перемішуємо.
- В яєчну суміш порційно вводимо сухі інгредієнти, вимішуємо до однорідності.
- Перелити тісто у форму і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин, температура — 180 °С.
- Готовий і остиглий бісквіт розрізаємо на дві нерівні частини, нижній корж висотою 1,5 див.
- Верхній корж нарізаємо кубиками зі сторонами 2-3 див.
- Для крему беремо жирну густу сметану і збиваємо її протягом 7-8 хвилин з додаванням цукру. Якщо кисломолочний продукт виявився рідким, то додаємо загусник для сметани або вершків.
- На блюдо кладемо нижній корж, добре змащуємо його кремом.
- Полуницю ріжемо пластинами і викладаємо по колу на перший корж.
- Потім шматочки бісквіта мачає в крем, викладаємо в один шар і зверху знову кладемо полуницю.
- Кубики бісквіта і викладаємо ягоди таким чином, щоб вийшла гірка, крему не шкодуємо.
- Тепер з усіх боків обмазуємо торт залишилися кремом.
- Практично вже готовий торт прикрашаємо глазур’ю. Для цього шматочки шоколаду розтоплюємо разом з вершковим маслом. Перед подачею десерт повинен добре просочитися, тому прибираємо його в холодильник мінімум на 4 години.
З вишнею
Торт «Панчо» можна зробити з будь-якою фруктовою або ягідною начинкою. Так, є покроковий рецепт з фото десерту з вишнею, який легко і просто приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти для бісквіта:
- 250 г борошна;
- 300 мл сметани (12 %);
- 3 яйця;
- 2 р солі;
- 4 г соди;
- 8 г розпушувача;
- 180 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 40 р какао.
Для крему:
- 1 л сметани (30%);
- 240 г цукрової пудри;
- 10 г ванільного цукру;
- 350 г вишні (консервованої).
Для прикраси:
- 50 г шоколаду;
- 25 г вершкового масла.
Приготування:
- У миску з просіяним борошном засипаємо сіль, розпушувач, соду і какао, перемішуємо до однорідності.
- В іншу миску вбиваємо яйця, засипаємо до них ванільний і звичайний цукор, збиваємо до пишної білосніжної маси.
- Тепер додаємо сметану і ще раз перемішуємо.
- Після в 2-3 прийоми вводимо суху суміш і замішуємо тісто.
- Готове тісто перелити у форму і відправляємо в духовку на 30 хвилин.
- Бісквіт остуджуємо і ріжемо навпіл, нижній корж робимо більш тонким (він послужить підставою для торта), а верхній корж розрізаємо на кубики.
- Для крему жирну сметану збиваємо до пишноти, додавши ванільний цукор і цукрову пудру.
- Тепер збираємо торт. Для цього глибоку чашу застеляємо плівкою і викладаємо бісквітні шматочки, які потім в кремі, потім вишню шарами.
- Зверху кладемо нижній корж, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 10-12 годин.
Після десерт перевертаємо, покриваємо залишилися кремом і прикрашаємо глазур’ю, для якої розтоплюємо шоколад разом з маслом.
Торт «Панчо» з бананами — рецепт без випічки
Якщо на випічку бісквіта немає часу, а спробувати десерт дуже хочеться, то наступний рецепт створений спеціально для вас. Тут не доведеться нічого випікати, торт «Панчо» готується просто і швидко. Такий десерт в домашніх умовах виходить таким же смачним і красивим, як на покрокових фото.
Інгредієнти:
- 500 г печива;
- 1 склянка цукру (+ 2 ст. ложки);
- 2 ст. л. какао;
- 600 мл сметани (+ 2 ст. ложки);
- 3 банана.
Приготування:
- У миску викладаємо сметану, висипаємо цукор, розмішуємо (можна звичайним віночком).
- В чашечку вливаємо 5 ст. ложок води, додаємо какао, розмішуємо і на 30 секунд відправляємо в мікрохвильову піч, щоб суміш загусла.
- Після переливаємо його в крем і розмішуємо до однорідності.
- Для прикраси торта в окремій чашці змішуємо 2 ст. ложки сметани з 1 ст. ложкою цукру. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник.
- Також для десерту нарізаємо тонкими кружечками банани.
- Відразу підготуємо глазур. Для цього в чашку висипаємо по 1 ст. ложці какао і цукру, вливаємо 3 ст. ложки води. Розмішуємо.
- Глибоку ємність застеляємо плівкою і робимо перший шар із поламаного на шматочки печива, зверху поливаємо кремом.
- Після викладаємо банани і в такій послідовності збираємо весь торт.
- Накриваємо плівкою або тарілкою, відправляємо в холодильник на 1-2 години.
- До готового десерту прикладаємо тарілку і швидко, але акуратно перевертаємо. Прибираємо плівку, обмазуємо торт з усіх боків білим кремом і прикрашаємо глазур’ю.
Вершковий торт «Панчо» з фруктами
Пропонуємо ще один цікавий рецепт з покроковим фото десерту, особливість якого в тому, що тісто для бісквіта замішується на молоці, а для крему замість сметани використовуються вершки.
У підсумку торт «Панчо» виходить з ніжним вершковим смаком, який чудово поєднується з персиками. Обов’язково приготуйте такі чудові ласощі в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 50 г крохмалю;
- 6 яєць;
- 200 мл молока;
- 250 г цукру;
- 120 мл рослинної олії;
- 30 г какао;
- 10 г розпушувача;
- 800 мл вершків;
- 100 г цукрової пудри;
- 400 г персиків;
- 100 мл води;
- 25 г желатину;
- 100 г шоколаду;
- 50 г вершкового масла.
Приготування:
- У добре просіяне борошно додаємо крохмаль, суху суміш трохи перемішуємо.
- В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, трохи збиваємо.
- У процесі збивання підсипаємо цукор і продовжуємо розмішувати до тих пір, поки маса не посвітлішає і не буде залишати за собою легкий слід.
- В яєчну масу вливаємо молоко, масло, підсипаємо ванілін і частинами вмішуємо борошно.
- В окрему чашку висипаємо какао, підливаємо 3 ст. ложки рослинної олії і добре розмішуємо.
- В останню чергу додаємо в тісто розпушувач.
- Ділимо тісто на дві частини, в одну з них вмішуємо суміш з какао масла.
- На деко з пергаментом по черзі по 2 ст. ложки викладаємо світле і шоколадне тісто.
- Відправляємо в духовку на 25 хвилин, виставивши температуру на 190 °С. Після готовий бісквіт повністю охолодити.
- Персики чистимо від шкірки, нарізаємо великими шматочками.
- У сотейник висипаємо цукор і вливаємо воду. Як тільки сироп закипить, закладаємо фрукти і після повторного закипання варимо три хвилини. Після персики відкидаємо на сито і дати їм повністю охолонути.
- Трохи бісквіта нарізаємо кружечками і відразу викладаємо в ємність, яку застеляємо харчовою плівкою. Потім з бісквіту вирізаємо по формі тонкий корж, а залишився ріжемо квадратиками.
- У персиковий сироп засипаємо желатин, розмішуємо, і як тільки він набубнявіє, нагріваємо на водяній бані, щоб він повністю розчинився.
- Холодні вершки збиваємо до пишноти з додаванням цукрової пудри і персикового сиропу з желатином.
- Трохи крему відкладаємо, а залишилися сиропом поливаємо бісквітні заготовки.
- Потім змащуємо вершковим кремом і викладаємо шматочки персиків.
- У крем кладемо бісквітні кубики, залишилися персики і добре все перемішуємо.
- Всі викладаємо у форму і формуємо торт.
- Зверху покриваємо кремом і кладемо вирізаний по формі бісквіт.
- Торт накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на ніч.
- Після десерт дістаємо, знімаємо плівку, прикладаємо тарілку і перевертаємо. Поливаємо торт глазур’ю. Для цього шматочки шоколаду розтоплюємо з олією і перемішуємо до однорідності.
Дивовижний торт «Панчо» легко і просто приготувати в домашніх умовах. Вибирайте вподобаний покроковий рецепт з фото і приступайте до створення цього кулінарного шедевра.