Готуємо смачний торт «Панчо» в домашніх умовах

торт панчо рецепти

Якщо ви жодного разу не пробували такий десерт, як торт «Панчо», то обов’язково приготуйте його в домашніх умовах, а допоможуть вам в цьому покрокові рецепти з фото. Це вологий бісквіт з ніжним вершково-сметанним кремом і фруктовим прошарком. Традиційно такий торт готують з ананасами, але сьогодні є і інші варіанти смачного ласощі.

Торт «Панчо» з ананасами

Приготований в домашніх умовах торт «Панчо» з ананасами обов’язково сподобається всім ласунам. Для десерту можна спекти тільки світлий бісквіт або, як у запропонованому покроковий рецепт з фото, – білий і кавовий.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 160 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 230 г цукру;
  • 6 г розпушувача;
  • 20 г какао;
  • щіпка солі;
  • 8 г ванільного цукру.

Для крему:

  • 1 кг сметани;
  • 300 г цукру;
  • 15 г ванільного цукру;
  • 30 г желатину;
  • 150 мл води;
  • половинка ананаса.

Приготування:

  • Для бісквіта в чашу відправляємо яйця, сіль і злегка збиваємо.
  • Додаємо два види цукру і вже збиваємо на високій швидкості до отримання пишної маси протягом 8-10 хвилин.

  • Просіваємо борошно разом з розпушувачем і відправляємо в яєчну суміш, замішуємо тісто.

  • Тепер візуально ділимо тісто навпіл, в одну частину просіваємо какао, а в іншу таку ж кількість борошна, щоб шоколадне тісто не виявилося більш густим, ніж біле.

  • Випікати бісквіт можна в різних формах, але є більш цікавий варіант – у вигляді зебри. Деко застеляємо пергаментом, по центру викладаємо 2 ложки темного тіста, а потім в середину 2 ложки світлого. І в такій послідовності викладаємо все бісквітне тісто.

  • Відправляємо в духовку на 15-20 хвилин, температура — 190 °С.
  • Готовий бісквіт дістаємо, остуджуємо і ріжемо спочатку на смужки, потім на квадратики.

  • Чистимо ананас і нарізаємо його невеликими шматочками.

  • Для крему спочатку замочуємо в холодній воді листовий желатин.
  • Далі в сметану висипаємо звичайний і ароматизований цукор, збиваємо до повного розчинення сипучих інгредієнтів.

  • Після трохи крему залишаємо для прикраси, основну масу вливаємо розтоплений і вже остиглий желатин, перемішуємо.

  • Круглу форму застеляємо харчовою плівкою.
  • Шматочки бісквіта опускаємо в крем, викладаємо в чашу, поверх першого шару кладемо шматочки екзотичного фрукта. І в такій послідовності збираємо весь торт.

  • Після накриваємо плівкою, зверху кладемо тарілку і вантаж вагою в 1 кг, прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин.

  • Потім дістаємо торт, перекладаємо на тарілку, покриваємо десерт залишилися кремом і прикрашаємо розтопленим шоколадом.

Якщо не вдалося купити соковитий і солодкий ананас, то можна використовувати консервовані фрукти. Желатин можна замінити загусником для сметани і вершків, а замість сметани для крему можна взяти натуральний йогурт.

Шоколадний торт «Панчо» з полуницею

Ще один покроковий рецепт з фото – шоколадний торт «Панчо» з полуницею. Легкий, красивий і дуже ніжний. Такий торт обов’язково стане справжньою прикрасою святкового столу.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 250 г борошна;
  • 6 яєць;
  • 360 г цукру;
  • 4 ст. л. какао;
  • 1,5 ч. л. розпушувача.

Для начинки:

  • 500 р полуниці.

Для крему:

  • 850 г сметани;
  • 220 г цукру;
  • 1 упаковка згущувача.

Для прикраси:

  • 100 г чорного шоколаду;
  • 30 г вершкового масла.

Приготування:

  • Відокремлюємо жовтки від білків. Починаємо збивати білки з додаванням цукру. Після по одному вводимо жовтки і розмішуємо до однорідної пишної маси.

  • В окрему миску просіваємо борошно, розпушувач і какао, перемішуємо.

  • В яєчну суміш порційно вводимо сухі інгредієнти, вимішуємо до однорідності.
  • Перелити тісто у форму і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин, температура — 180 °С.

  • Готовий і остиглий бісквіт розрізаємо на дві нерівні частини, нижній корж висотою 1,5 див.

  • Верхній корж нарізаємо кубиками зі сторонами 2-3 див.

  • Для крему беремо жирну густу сметану і збиваємо її протягом 7-8 хвилин з додаванням цукру. Якщо кисломолочний продукт виявився рідким, то додаємо загусник для сметани або вершків.

  • На блюдо кладемо нижній корж, добре змащуємо його кремом.
  • Полуницю ріжемо пластинами і викладаємо по колу на перший корж.

  • Потім шматочки бісквіта мачає в крем, викладаємо в один шар і зверху знову кладемо полуницю.

  • Кубики бісквіта і викладаємо ягоди таким чином, щоб вийшла гірка, крему не шкодуємо.

  • Тепер з усіх боків обмазуємо торт залишилися кремом.
  • Практично вже готовий торт прикрашаємо глазур’ю. Для цього шматочки шоколаду розтоплюємо разом з вершковим маслом. Перед подачею десерт повинен добре просочитися, тому прибираємо його в холодильник мінімум на 4 години.

З вишнею

Торт «Панчо» можна зробити з будь-якою фруктовою або ягідною начинкою. Так, є покроковий рецепт з фото десерту з вишнею, який легко і просто приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 250 г борошна;
  • 300 мл сметани (12 %);
  • 3 яйця;
  • 2 р солі;
  • 4 г соди;
  • 8 г розпушувача;
  • 180 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 40 р какао.

Для крему:

  • 1 л сметани (30%);
  • 240 г цукрової пудри;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 350 г вишні (консервованої).

Для прикраси:

  • 50 г шоколаду;
  • 25 г вершкового масла.

Приготування:

  • У миску з просіяним борошном засипаємо сіль, розпушувач, соду і какао, перемішуємо до однорідності.

  • В іншу миску вбиваємо яйця, засипаємо до них ванільний і звичайний цукор, збиваємо до пишної білосніжної маси.
  • Тепер додаємо сметану і ще раз перемішуємо.

  • Після в 2-3 прийоми вводимо суху суміш і замішуємо тісто.
  • Готове тісто перелити у форму і відправляємо в духовку на 30 хвилин.

  • Бісквіт остуджуємо і ріжемо навпіл, нижній корж робимо більш тонким (він послужить підставою для торта), а верхній корж розрізаємо на кубики.

  • Для крему жирну сметану збиваємо до пишноти, додавши ванільний цукор і цукрову пудру.
  • Тепер збираємо торт. Для цього глибоку чашу застеляємо плівкою і викладаємо бісквітні шматочки, які потім в кремі, потім вишню шарами.

  • Зверху кладемо нижній корж, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 10-12 годин.

Після десерт перевертаємо, покриваємо залишилися кремом і прикрашаємо глазур’ю, для якої розтоплюємо шоколад разом з маслом.

Торт «Панчо» з бананами — рецепт без випічки

Якщо на випічку бісквіта немає часу, а спробувати десерт дуже хочеться, то наступний рецепт створений спеціально для вас. Тут не доведеться нічого випікати, торт «Панчо» готується просто і швидко. Такий десерт в домашніх умовах виходить таким же смачним і красивим, як на покрокових фото.

Інгредієнти:

  • 500 г печива;
  • 1 склянка цукру (+ 2 ст. ложки);
  • 2 ст. л. какао;
  • 600 мл сметани (+ 2 ст. ложки);
  • 3 банана.

Приготування:

  • У миску викладаємо сметану, висипаємо цукор, розмішуємо (можна звичайним віночком).

  • В чашечку вливаємо 5 ст. ложок води, додаємо какао, розмішуємо і на 30 секунд відправляємо в мікрохвильову піч, щоб суміш загусла.

  • Після переливаємо його в крем і розмішуємо до однорідності.

  • Для прикраси торта в окремій чашці змішуємо 2 ст. ложки сметани з 1 ст. ложкою цукру. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник.
  • Також для десерту нарізаємо тонкими кружечками банани.

  • Відразу підготуємо глазур. Для цього в чашку висипаємо по 1 ст. ложці какао і цукру, вливаємо 3 ст. ложки води. Розмішуємо.
  • Глибоку ємність застеляємо плівкою і робимо перший шар із поламаного на шматочки печива, зверху поливаємо кремом.

  • Після викладаємо банани і в такій послідовності збираємо весь торт.

  • Накриваємо плівкою або тарілкою, відправляємо в холодильник на 1-2 години.
  • До готового десерту прикладаємо тарілку і швидко, але акуратно перевертаємо. Прибираємо плівку, обмазуємо торт з усіх боків білим кремом і прикрашаємо глазур’ю.

Вершковий торт «Панчо» з фруктами

Пропонуємо ще один цікавий рецепт з покроковим фото десерту, особливість якого в тому, що тісто для бісквіта замішується на молоці, а для крему замість сметани використовуються вершки.

У підсумку торт «Панчо» виходить з ніжним вершковим смаком, який чудово поєднується з персиками. Обов’язково приготуйте такі чудові ласощі в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 50 г крохмалю;
  • 6 яєць;
  • 200 мл молока;
  • 250 г цукру;
  • 120 мл рослинної олії;
  • 30 г какао;
  • 10 г розпушувача;
  • 800 мл вершків;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 400 г персиків;
  • 100 мл води;
  • 25 г желатину;
  • 100 г шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

  • У добре просіяне борошно додаємо крохмаль, суху суміш трохи перемішуємо.

  • В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, трохи збиваємо.

  • У процесі збивання підсипаємо цукор і продовжуємо розмішувати до тих пір, поки маса не посвітлішає і не буде залишати за собою легкий слід.
  • В яєчну масу вливаємо молоко, масло, підсипаємо ванілін і частинами вмішуємо борошно.

  • В окрему чашку висипаємо какао, підливаємо 3 ст. ложки рослинної олії і добре розмішуємо.
  • В останню чергу додаємо в тісто розпушувач.
  • Ділимо тісто на дві частини, в одну з них вмішуємо суміш з какао масла.

  • На деко з пергаментом по черзі по 2 ст. ложки викладаємо світле і шоколадне тісто.

  • Відправляємо в духовку на 25 хвилин, виставивши температуру на 190 °С. Після готовий бісквіт повністю охолодити.

  • Персики чистимо від шкірки, нарізаємо великими шматочками.
  • У сотейник висипаємо цукор і вливаємо воду. Як тільки сироп закипить, закладаємо фрукти і після повторного закипання варимо три хвилини. Після персики відкидаємо на сито і дати їм повністю охолонути.

  • Трохи бісквіта нарізаємо кружечками і відразу викладаємо в ємність, яку застеляємо харчовою плівкою. Потім з бісквіту вирізаємо по формі тонкий корж, а залишився ріжемо квадратиками.
  • У персиковий сироп засипаємо желатин, розмішуємо, і як тільки він набубнявіє, нагріваємо на водяній бані, щоб він повністю розчинився.
  • Холодні вершки збиваємо до пишноти з додаванням цукрової пудри і персикового сиропу з желатином.

  • Трохи крему відкладаємо, а залишилися сиропом поливаємо бісквітні заготовки.
  • Потім змащуємо вершковим кремом і викладаємо шматочки персиків.
  • У крем кладемо бісквітні кубики, залишилися персики і добре все перемішуємо.

  • Всі викладаємо у форму і формуємо торт.

  • Зверху покриваємо кремом і кладемо вирізаний по формі бісквіт.

  • Торт накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на ніч.
  • Після десерт дістаємо, знімаємо плівку, прикладаємо тарілку і перевертаємо. Поливаємо торт глазур’ю. Для цього шматочки шоколаду розтоплюємо з олією і перемішуємо до однорідності.

Дивовижний торт «Панчо» легко і просто приготувати в домашніх умовах. Вибирайте вподобаний покроковий рецепт з фото і приступайте до створення цього кулінарного шедевра.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь