Капучіно в турці в домашніх умовах підкорить серце кожного кавомана і це не пусті слова. Вишуканий напій чудово піднімає настрій зранку. Ароматна кава з насиченим смаком та чарівною пінкою – мій улюблений напій. І дня не можу прожити без нього. Варити каву виходить дешевше, ніж кожного разу ходити в кав’ярню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кава в зернах 9 гр.
- Вода 50 мл.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Цукор-пісок 1 ч.л.
Кроки
- На кухонних терезах зважте кавові зерна. Необов’язково користуватися вагами щоразу. Якщо ви варитимете каву постійно, то кількість зможете визначати інтуїтивно.
- Скориставшись кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть уже мелену каву.
- Молоту каву пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб вона рівномірно розподілилася.
- Залийте 50 мл води. Розмістіть турку на плиті. Встановіть нагрівання трохи вище середнього. Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися вгору, підніміть турку, повторіть процедуру ще двічі. Потім відключіть нагрівання та зніміть турку з плити.
- Перелийте каву в чашку. Додайте цукор за смаком.
- Молоко нагрійте в мікрохвильовій печі. За допомогою спеціального пристрою збийте до апетитної пінки.
- Перелийте молоко в каву.
За бажанням задекоруйте щіпкою кориці. Насолоджуйтесь вишуканим напоєм. Приємного смаку!