Кава в електричній турці готується простіше, ніж на плиті. Автоматичне відключення в сучасних моделях не вимагає постійного стеження за приготуванням ароматного напою. Якщо зерна кави перемолоти заздалегідь, процес відбувається дуже швидко. Ну а щоб вибрати прилад, який відповідає вашим критеріям, ознайомтеся з оглядами техніки в інтернеті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кава натуральна мелена суха 1 ч. л.
- Цукор-пісок за смаком
- Вода 100 мл.
Кроки
- У мене в електричній турці не передбачено автоматичне відключення. Турка зовсім не дорога, але зі своїми функціями справляється на ура.
- Скориставшись млином або кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть уже мелену каву.
- Молоту каву пересипте в турку. Кількість кави залежить від ваших смакових уподобань. Все приходить досвідченим шляхом. За бажання насипте цукровий пісок та улюблені прянощі.
- Залийте фільтрованою питною водою. Кількість залежить від бажаної міцності запашного напою. Перемішайте.
- Поставте прилад на базу. Вона така ж, як і на електричному чайнику, тільки меншого розміру.
- Стежте за кипінням та підготуйте чашку. Як тільки підніметься пінка, зніміть турку з бази. У мене турка не відключається автоматично, тому потрібно не прогаяти момент закипання. При бажанні можна підібрати техніку з автоматичним відключенням.
Перелийте улюблений напій у підготовлену чашку. Насолоджуйтесь задоволенням!