Коли квасити капусту в лютому 2022 року за місячним календарем

Коли квасити капусту в лютому 2022

Місяці підкоряються багато процесів, що відбуваються на землі, в тому числі життя людини. Її фази обов’язково відстежують і досвідчені кулінари. Щоб салати, приготовані на зиму, вийшли смачними і зберігалися довго, важливо знати, коли квасити капусту за місячним календарем в лютому 2022 року і як правильно підібрати сприятливі дні для цього.

Взаємозв’язок заготовок на зиму і місяця

Залежно від стадії і розташування нічного світила у рослин більшою мірою розвивається коренева або наземна частина. Соковитість капусти буде залежати від того, в яку фазу місяця її зняли з грядки і в який день місячного календаря приступили до квашення.

Прибирати урожай капусти досвідчені городники радять на зростаючому місяці, тоді заготовки з неї вийдуть відмінними. При цьому важливо враховувати, в якому знаку Зодіаку в цьому момент знаходиться Місяць.

Для збирання врожаю капусти важливо вибирати максимально сприятливі дні за місячним календарем, коли нічне світило розташовується:

  • у Скорпіоні;
  • в Раку;
  • у Рибах.

Вчасно прибраний овоч довго зберігається, а заготовки з нього виходять поживними, хрусткими і дуже смачними.

За повір’ями, займатися збиранням врожаю капусти повинен тільки той чоловік, який садив її і доглядав за нею.

Щоб дізнатися, коли квасити капусту в лютому 2022 року за місячним календарем, необхідно орієнтуватися не тільки на найбільш вдалі дні, зазначені в ньому, але і на те, в якому знаку Зодіаку розташовується нічне світило.

Найбільш вдалі сузір’я:

  • Овен;
  • Бик;
  • Стрілець;
  • Козоріг.

Під час сонячних і місячних затемнень заготівлею зимових салатів займатися не слід. Капуста, заквашена в період молодика і повного місяця, довго не зберігається, тому її слід з’їдати практично відразу.
Точність місячного календаря максимальна, так як на кожен рік він складається з урахуванням досвіду наших предків.

Квашення різних сортів капусти по місяцях

Існують ранньостиглі, середньостиглі та пізні сорти капусти. Перший вид бажано вживати тільки в свіжому вигляді, так як для тривалого зберігання такі овочі не призначені.

Середньостиглі сорти знімають і заквашують вже у вересні. Салати з такої капусти бажано з’їдати в першу чергу. Урожай пізньостиглих сортів рекомендується прибирати в жовтні і в цьому ж місяці робити з них заготовки. Але оскільки вони зберігаються досить довго, не втрачаючи при цьому смакових якостей, квасити пізню капусту дозволяється в будь-який час, в тому числі і в лютому.

Як вибрати оптимальний день

При підборі оптимального часу для приготування салатів з капусти на зиму досвідчені кулінари радять спиратися не тільки на місячний календар, а й на народні прикмети, перевірені часом.

Для отримання соковитої квашеної капусти, яка довго буде зберігати смакові і поживні якості, необхідно слідувати таким рекомендаціям:

  • не робити заготовки в п’ятницю, тому що салати не будуть довго зберігатися;
  • квашена капуста відмінної якості виходить, якщо приготувати її в четвер, вівторок, понеділок;
  • заквашена капуста в період молодика і повного місяця виходить надто м’якою і несмачною.

Якщо при квашенні капусти дотримуватися всіх цих правил, вона буде радувати приголомшливим смаком аж до наступного врожаю.

Коли квасити капусту в лютому 2022 за місячним календарем

Капуста відмінної якості вийде, якщо квасити її, коли Місяць розташовується в Тельці або в вогненних знаках. У лютому 2022 року ці дні припадатимуть на 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 15-е числа.

Крім того, щоб цей овоч, заквашений в лютому, довго зберігав прекрасний смак і аромат, необхідно слідувати наступним правилам:

  • не застосовувати сіль, що містить йод (для засолювання капусти краще велика сіль);
  • міцною і хрусткою допоможуть зробити капусту листя хрону або смородини, додані при квашенні;
  • шинкування повинна бути тонкою;
  • качани необхідно прибрати заздалегідь;
  • качани повинні бути дуже щільними, без будь-яких пошкоджень;
  • для засолювання в лютому можна брати тільки пізньостиглі сорти.

Важливо, щоб в день засолювання у господині були гарний настрій і самопочуття, інакше капуста може стати надто м’якою і кислою.

Несприятливі періоди

Не слід квасити капусту в ті дні, коли місяць убуває, тому що сік в цей період виділяється погано, що може негативно позначитися на бродінні. Також небажано робити заготовки з цього овоча, коли нічне світило розташовується в Діві і в водних знаках Зодіаку.

Підсумок

Як і безліч інших робіт, квашення капусти принесе найкращий результат, якщо займатися цим в сприятливі дні. Досвідчені господині і кулінари заявляють, що особливо смачними виходять заготовки, якщо дати робіт з ними обрані за місячним календарем.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Коментарів: 1
  1. Александр

    Мы тоже квасим капусту в определенные дни. Почему то получается, если сделать по-другому, то капуста или мягкая или невкусная)

Залишити відповідь