Яблука білий налив дозрівають одними з перших і добре підходять для різних заготовок на зиму. Для компоту з яблук білий налив на зиму краще використовувати щільні плоди, щоб після ошпарювання вони не розвалювалися.
Почнемо готувати компот із яблук білий налив на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко Білий налив 3 шт.
- Вода 5 ст. л.
- Цукор-пісок 2.5 л.
Кроки
- Яблука добре помийте, розріжте на четвертинки та очистіть від серцевини з насінням.
- Банку для компоту помийте та простерилізуйте. Складіть яблука у банку, всипте зверху цукор.
- У каструлі закип’ятіть необхідну кількість води. Залийте банку до верху окропом і залиште на 15 хвилин.
- Злийте воду з банки назад в каструлю, доведіть її до кипіння ще раз. Повторно влийте воду у банку та закатайте кришку. Банку укутайте в теплу ковдру та залиште до повного остигання.
Зберігайте компот у прохолодному місці.
Смачного!