Щоб обліпихове варення на зиму вийшло максимально корисним, приготуйте його без додавання цукру. Ласощі пораду.ють яскравим смаком і насиченим ароматом. Оцініть простий домашній рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 1 кг.
Кроки
- Перебираємо ягоди обліпихи від листя і дрібних забруднень. Далі промиваємо продукт під водою і даємо йому обсохнути.
- Занурюємо підготовлену обліпиху в блендер і подрібнюємо її до стану однорідної кашки.
- Занурюємо ягідну масу в металевий посуд і ставимо її на плиту.
- Доводимо вміст до кипіння і варимо близько 20 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо масу. При необхідності прибираємо пінку.
- Янтарне обліпихове варення переливаємо в скляну банку. Рекомендується заздалегідь промити її з содою. Закриваємо заготовку, даємо їй охолонути і відправляємо на тривале зберігання.