Куряча ковбаса без желатину

Так як склад покупної ковбаси не перестає розчаровувати, багато господинь вирішили робити її самостійно. І це правильне рішення! Адже домашній м’ясний виріб готується лише з якісних продуктів (без додавання хімії). Саморобна куряча ковбаса без желатину тому підтвердження.

У ній міститься 99% добірного м’яса. Що може бути краще? Додайте ще часничок, прянощі і лимонний сік, щоб отримати ароматну ковбаску. Без ваших улюблених спецій також не обійтися, при бажанні всипте і їх. Так цей виріб вийде ще більш пряним.

Домашня куряча ковбаса без желатину: як її приготувати

Аліна фуді, відомий кулінарний блогер, розповіла про те, як зробити ідеальну ковбасу. Для приготування цього м’ясного виробу вам знадобиться лише харчова плівка. Ніякої метушні з натуральною оболонкою (її тривалим промиванням і наповненням)! За словами популярного блогера, головне – не шкодувати харчової плівки під час формування виробу, інакше вона лопне у воді під час варіння.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 5 хвВідеорецептДрук
  • Курячі стегна без шкіри нарізаємо невеликим кубиком. Очищаємо часник. Пропускаємо його через прес. Всипаємо часник, сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх до м’яса. Додаємо розм’якшене вершкове масло і лимонний сік. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
  • Викладаємо отриману масу на харчову плівку. Скручуємо її в щільну ковбаску, використовуючи кілька шарів плівки. Краї зав’язуємо за допомогою нитки.
  • Виливаємо в каструлю воду. Доводимо її до кипіння. Відправляємо варитися ковбаску протягом 40 хвилин. Виймаємо її з каструлі. Даємо ковбасі повністю охолонути. Відправляємо її в холодильник на 4-5 годин.
  • Дістаємо ковбаску, розрізаючи харчову плівку. Приємного апетиту!

До слова, таку курячу ковбаску ви можете як варити, так і запікати. Якщо вам до душі другий варіант, тоді варто взяти рукав для запікання і загорнути в нього м’ясо, формуючи рулет. Потім залишиться зробити проколи по всій майбутній ковбасці, використовуючи зубочистку, і відправити її в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готово!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь