Кисіль з чорниці – це дуже яскраві за смаком і надзвичайно ароматні ласощі. Ягідне частування можна подавати як напій або самостійний десерт. Такий цікавий ягідний продукт сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Чорниця 1 ст.
- Вода 5 ст.
- Цукор-пісок 4 ст.л.
- Крохмаль картопляний 3 ст.л.
Кроки
- Промиту чорницю кладемо в каструлю і заливаємо чотирма склянками води.
- Ставимо заготівлю на вогонь і всипаємо сюди цукор.
- У цей час в склянці води розводимо картопляний крохмаль.
- Добре перемішуємо суміш до зникнення всіх грудочок.
- Ягідну масу доводимо до кипіння.
- Варимо масу ще пару хвилин на вогні. У цей час вогонь можна зменшити.
- Далі сюди тонким струменем вливаємо суміш із крохмалю. У цей час безперервно перемішуємо заготівлю.
- Продовжуємо варити продукт до потрібного загусання, постійно помішуючи.
Ароматний домашній кисіль з чорниці готовий. Можна пригощатися!