Кисіль з крохмалю та варення – це густий та насичений за смаком напій, який обов’язково сподобається як дорослим, так і дітям. Такий продукт легко приготувати своїми руками в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 1.65 л.
- Варення 350 гр.
- Крохмаль картопляний 3 ст. л.
- Цукор-пісок за смаком
На порцію
Калорії: 88 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 22.5 г
Кроки
- Підготуємо всі необхідні продукти зі списку.
- Варення викладаємо в каструлю.
- Заливаємо півтора літрами води та ставимо все це на плиту. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь та варимо 10 хвилин.
- Отриману заготівлю проціджуємо через дрібне сито. Отриманий чистий відвар пробуємо на смак. Якщо він недостатньо солодкий, додаємо цукор.
- У невеликій тарілці з’єднуємо крохмаль із 150 мл холодної води та ретельно перемішуємо.
- Відвар із варення знову доводимо до кипіння і тонким струменем у нього вливаємо підготовлений крохмаль.
- Варимо кисіль 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
- Даємо напою трохи охолонути. У процесі охолодження він стане ще густішим.
Кисіль із крохмалю та варення готовий. Частуйтесь!