Це просто неймовірно простий рецепт смачного полуничного компоту. Навіть якщо ви ніколи не варили цю зимову заготовку, у вас вийде. Крім полуниці, потрібні всього 3 простих інгредієнта, які знайдуться на кожній кухні господині.
Ягідки полуниці укладаються свіжими в банку, і вже так заливаються солодкуватою водою. В процесі настоювання ягоди пускають сік, передаючи солодко-кислій водичці свій смак і непередаваний аромат. При цьому сама полуниця залишається цілісною. Із вказаної кількості продуктів виходить 2 літри компоту. Зберігати його можна навіть при кімнатній температурі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 250 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Вода 2 л.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
Кроки
- Наповніть каструлю водою і відправте її на плиту. Додайте цукор і лимонну кислоту, перемішайте.
- Промийте ягоди полуниці прохолодною водою і по можливості обсушити ягоди. Видаліть плодоніжки.
- Полуницю викладіть в заздалегідь підготовлену простерилізовану банку.
- Коли вода закипить, вимкніть вогонь і залийте водою полуницю. Закрийте банку кришкою.
- Загорніть баночки з компотом в теплу ковдру, перевернувши вгору денцем. Після повного охолодження можете відправити на постійне зберігання.