Рецепти компотів з винограду
Компот з винограду вари легко і просто за рецептами Смачного. У кожному є: покрокові фото і поради, склад і калорійність, порційність і час готування, БЖУ.
Як приготувати компот з винограду
Компот з винограду готувати на зиму можна декількома способами: з варінням і без, з додаванням додаткових фруктів і ягід, зі стерилізацією і без неї. Якщо обраний варіант без варіння, в напій рекомендується класти більше цукру, ніж зазвичай, щоб запобігти можливому прокисанню продукту. Якщо компот вариться, його потрібно обов’язково кип’ятити. Також можна влити в напій невелику кількість лимонного соку або лимонної кислоти. Варто взяти до уваги, що на виноградній шкірці осідають природні дріжджі, активація яких в закрученому посуді зовсім небажана. У зв’язку з цим виноградний компот найпростіше піддати попередній тепловій обробці. Наявність кісточок в ягодах майже ні на що не впливає, залишати їх, видаляти або використовувати сорти без кісточок – справа персонального вибору і смаку.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах компоту з винограду:
- Виноград.
- Цукор.
- Лимонна кислота.
- Яблука.
- Мелена кориця.
Що може поліпшити смак виноградного компоту?
Будь-які прянощі, які вигідно відтіняють смакові якості ягід, підходять для додавання в компот з винограду на зиму. У списку таких прянощів:
- рута;
- кориця;
- цедра лимона;
- гвоздика;
- кордамон.
Спиртні напої на зразок міцного вина теж підходять за умови, що компот не призначений для дітей, а буде використовуватися, як інгредієнт для приготування желе, мусів, кремів і так далі.
Існують способи для посилення кольору домашнього напою, для чого використовуються різні свіжі листочки: вишні, горобини. Якщо компот вариться з білого винограду, можна додати кілька ягід чорного. Кращий, більш насичений компот вариться з винних сортів ягід.
Простий рецепт виноградного компоту на зиму такий:
- Простерилізувати банки.
- Добре помити виноград, видаливши гілочки і зіпсовані ягідки.
- Закласти в банки виноград на половину обсягу.
- Засипати цукром, додати лимонну кислоту (при бажанні), будь-яку пряність.
- Залити окропом і тут же закатати, перевернувши догори дном.
П’ять найшвидших рецептів виноградного компоту
- Компот з винограду на зиму на 3 літрову банку 50 хв 87 + 63
- Компот з Ізабелли 50 хв 34 +23
- Компот із зеленого винограду 50 хв 44 +11
- Компот зі слив і винограду 1 ч 39 +20
- Компот з винограду і яблук 1 ч 20 хв 116 + 33
Поради з приготування компоту з винограду:
- додати кольору компоту з білого винограду можна за допомогою вишневих або горобинових листочків;
- жменя родзинок додасть напою прозорості;
- готовий компот, закручений в банки, зберігається при кімнатній температурі.