Рецепти лимонаду
Лимонад (від фр. limonade) – прохолодний напій. Спочатку лимонад робили на основі лимонного соку з додаванням води і цукру. Лимонад – один з перших напоїв, який стали виробляти промислово, причому незабаром для цього стали використовувати не тільки лимони, а й інші фрукти і ягоди.
Як приготувати лимонад
Лимонади бувають як газовані, так і без газу.
У домашніх умовах приготувати лимонад зовсім не важко. Домашній лимонад роблять не газованим. Для приготування традиційного домашнього лимонаду вам знадобиться лимонна цедра, настояна на спирту, лимонний сік, вода, шафран або куркума (в якості барвника) і цукор. Всі інгредієнти треба змішати і залишити в холодильнику на ніч. Подавати напій слід з льодом.
Є і більш прості рецепти, які не потребують витримки на холоді. Іноді цукор заливають невеликою кількістю води і кип’ятять до його повного розчинення. А потім змішують сироп, що вийшов з лимонним соком, розбавляють водою і подають охолодженим.
Часто для додання додаткового аромату і смаку в лимонад додають спеції і пряні трави – м’яту, імбир.