Рецепти Щі
Щі — національне російське блюдо. Якщо говорити просто, то щі – це суп з капусти, проте капуста не завжди є обов’язковим компонентом в щах. Щі можуть бути і з інших рослин, наприклад з щавлю або кропиви – такий суп називають зелені щі.
Класичні щі варять як зі свіжої, так і з квашеної капусти, на м’ясному, рибному або грибному бульйоні або воді. Один з видів щі — добові щі, які перед подачею витримують протягом доби в холодному місці.
Як варити щі
У киплячий бульйон кладуть нарізану дрібними кубиками картоплю, потім — нашатковану цибулю, моркву і капусту (овочі можна класти в бульйон сирими, а можна попередньо згасити в рослинній олії). І варять 20-30 хвилин на слабкому вогні.
Щоб щі настоялися, після закінчення варіння каструлю з супом накривають кришкою і залишають на кілька хвилин настоятися. Добові щі, як вже було сказано, можна їсти тільки на наступну добу. Подають щі зі сметаною і свіжою зеленню.