Пісні щі з сушеними грибами

Час приготування: 60 хв

Нехай слово “пісні” не бентежить тих, хто не постить – ці щі дуже смачні незважаючи на те, що в них немає ні грама м’яса. В основі щей – відвар з сушених білих грибів. Самі гриби теж входять до складу і дуже прикрашають цей суп своїм насиченим смаком.

За рахунок грибного відвару бульйон виходить більш темним, ніж у традиційних щі. Але це все дрібниці на тлі відмінного смаку.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Сушені гриби промиваємо в холодній воді, перекладаємо в миску і заливаємо окропом. Ми залишаємо на 15 хвилин.
  • Потім виймаємо, охолоджуємо і нарізаємо соломкою. Рідину залишаємо.
  • Моркву нарізаємо соломкою, дрібно рубаємо цибулю і часник, картоплю нарізаємо кубиком. Шаткуємо капусту.
  • У каструлі на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю, моркву, гриби і часник. Смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
  • Додаємо картоплю. Вливаємо рідину від грибів.
  • Додаємо капусту і доливаємо води або овочевого бульйону так, щоб рідини в цілому вийшло 1,5 літра.
  • Доводимо до кипіння, солимо за смаком і варимо близько півгодини.

Подаємо зі сметаною.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь