Том ям – чудовий тайський суп, гострий та корисний. Завдяки своєму складу та пряним спеціям, він насичує та дарує справжнє гастрономічне задоволення. Його смак з кожною ложкою розкривається дедалі більше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лемонграс 4 гр.
- Галангал 10 гр.
- Соус креветковий 3 гр.
- Листя лайма 5 шт.
- Молоко кокосове 90 мл.
- Бульйон курячий 15 гр.
- Вода 120 мл.
- Масло вершкове 16 гр.
- Креветки свіжі 25 гр.
- Гребешок 20 гр.
- Кальмари 25 гр.
- Черрі 3 шт.
- Цибуля зелена 2 шт.
- Перець гострий до смаку
- Лайм ½ шт.
Кроки
- Поставте каструлю на вогонь, змішайте в ній кокосове молоко, курячий бульйон, соус креветок і воду. Доведіть бульйон до слабкого кипіння, зменште вогонь до мінімального та залиште на плиті. На сковороду викладіть вершкове масло і розтопіть його.
- Додайте на сковороду нарізані лемонграси, корінь галангала і листя лайма. Обсмажте інгредієнти протягом 2 хвилин.
- Потім на сковороду викладіть морепродукти. Вони мають бути попередньо очищені. Смажте морепродукти 2-3 хвилини.
- Помідори черрі розріжте навпіл і відправте на сковороду, смажте протягом 1-1,5 хвилини.
- Зелену цибулю наріжте та додайте на сковороду.
- Через пару хвилин влийте на сковороду бульйон, додайте гострий перець до смаку.
- Наприкінці додайте сік половини лайма, прокип’ятіть суп протягом 0,5-1 хвилини та знімайте з вогню.
Том ям з морепродуктами готовий, можна подавати його на стіл.