Варення з райських яблук з хвостиками, прозоре: 10 рецептів з фото крок за кроком, класичне

Прозоре варення з райських яблук з хвостиками

Варення з райських яблук – дуже смачний десерт, який подобається і дорослим, і дітям. Часто його готують прозорим з хвостиками. Нічого складного в рецептах немає, тому впорається навіть починаюча господиня.

Ароматне варення

Прозоре варення з райських яблук з хвостиками відмінно доповнить чай, а плоди з нього можна використовувати в якості прикраси для десертів або тортів. Рецепт детально розглядає всі нюанси готування.

Інгредієнти:

  • цукор – 1 кілограм;
  • вода – 1 склянка;
  • кориця в паличках – 1 штука;
  • яблука – 1 кілограм.

Приготування:

  • Яблука ретельно оглянути і прибрати погані плоди. Помити, хвостики не видаляти. Кожен плід проколоти в декількох місцях.

  • Змішати в одній посуді воду з цукром і зробити сироп. Довести його до кипіння, після чого вимкнути плиту.

  • Кинути в сироп яблука і почекати 4 години. За цей час фрукти дадуть багато соку.

  • Коли яблука настоятися, відправити їх на плиту. Закип’ятити і проварити протягом 7 хвилин, постійно видаляючи пінку.
  • Зняти заготовку з вогню і почекати її остигання. Покласти в варення корицю, знову закип’ятити і варити ще 7 хвилин. Почекати охолодження і знову повторити маніпуляції.

  • Дати варенню охолонути остаточно і викласти у підготовлені банки.

Простий рецепт варення з райських яблук

Райські яблука – дуже маленькі, але неймовірно смачні. Тому безперечно варто зробити з них прозоре варення з хвостиками за наведеним далі рецептом.

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кілограм;
  • цукор – 1 кілограм;
  • вода – 1 стакан.

Приготування:

  • Яблука добре вимити і оглянути, щоб не було зіпсованих. Хвостики обрізати, але цілком не прибирати. Кожен плід проколоти в декількох місцях.

  • Вилити в підходящий посуд воду і довести до кипіння. Відправити туди яблука і дати постояти хвилин 5. Після цього помістити їх в крижану воду.

  • Для сиропу змішати цукор і воду, встановити ємність на невеликий вогонь. Томити до повного розчинення сипучого компоненту.

  • Залити сиропом яблука і варити цю масу хвилин 10, видаляючи пінку.
  • Накрити посуд кришкою і почекати кілька годин, щоб варення охололо. Потім знову його відварити, на цей раз 20 хвилин.

  • Розкласти готовий продукт по банках і закатати.

Варення з ванільним цукром

Рецептів прозорого варення з райських яблук з хвостиком дуже багато, тому кожен раз можна радувати близьких новими стравами. Тут використовується ванільний цукор, що надає заготовці незвичайний смак.

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кілограм;
  • цукор – 1,5 кг;
  • ванільний цукор – 10 грам;
  • вода – 1,5 склянки.

Приготування:

  • Яблука перебрати, оглянути кожне і зрізати чашолисток. Хвостики підрізати до 2,5 сантиметрів. Після цього плоди помити і залишити в друшляку, щоб вода скла.

  • Проколоти чимось гострим яблука, роблячи кілька дірок.

  • Бланшувати в киплячій воді (2,5 л). Через 5 хвилин після початку готування злити воду і почекати, поки яблука охолонуть.
  • Для сиропу в підходящий посуд висипати вказану кількість звичайного і ванільного цукру, налити воду. Перемішати, відправити на невеликий вогонь.
  • Коли сироп закипить, прибрати його з плити і почекати, поки він трохи охолоне. Після цього надіслати у нього підготовлені яблука і поставити назад на плиту.

  • Через 7 хвилин після початку варіння прибрати вогонь і дати фруктів настоятися протягом 4 годин.
  • Знову закип’ятити варення на невеликому вогні, потримати так 7 хвилин і дати охолонути, на цей раз не менше 8 годин, періодично перемішуючи варення.

  • Востаннє відварити до повної готовності (достатньо 10 хвилин).
  • Викласти остигле варення по банках і закрити кришками.

Варення з лимонною кислотою

Існує рецепт прозорого варення з райських яблук з хвостиками з додаванням лимонної кислоти. Хоча процес приготування цього десерту займає багато часу, результат порадує.

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кілограм;
  • цукор – 1,4 кілограма;
  • вода – 700 мілілітрів;
  • лимонна кислота – 1,5 грама;
  • ванілін – 1 щіпка.

Приготування:

  • Гарненько вимити яблука, злегка підрізати плодоніжки, проколоти плоди в декількох місцях.

  • Відправити 700 грам цукру в гарячу воду. Змішати і довести отриману масу до кипіння, потримати близько 3 хвилин.

  • Відправити яблука в гарячу, майже киплячу воду на 5 хвилин. Після цього опустити в холодну воду.

  • Як тільки яблука охолонуть, залити їх сиропом і залишити в такому вигляді приблизно на 5 годин. Бажано притиснути плоди за допомогою плоскої тарілки і закрити кришкою.

  • Коли плоди просочаться сиропом і дадуть сік, поставити ємність на слабкий вогонь. З моменту закипання тушкувати 5 хвилин, а потім дати постояти 6 годин.
  • Перед другою варінням покласти в варення ще трохи цукру. Знову поставити на плиту і варити 7 хвилин. Дати постояти 5 годин.

  • Повторити так ще 2-3 рази, порціями додаючи цукор. Перед останньою варінням ввести лимонну кислоту і ванілін.
  • Готове варення остудити і викласти в банки. Закатати.

Варення з райських яблук з корицею і лимонною кислотою

Райські яблука, або ранетки — дуже корисні і приємні на смак. Варення з цих фруктів з хвостиками вийде апетитним і прозорим, якщо скористатися наведеними нижче рецептом.

Інгредієнти:

  • яблука – 800 грам;
  • вода – ½ склянки;
  • цукор – 500 грам;
  • лимонна кислота – на кінчику ножа;
  • кориця – ½ чайної ложки.

Приготування:

  • Ретельно вимити плоди, дати їм підсохнути і проколоти в декількох місцях зубочисткою.

  • Засипати в каструлю цукор, залити його водою. Відправити на плиту, зварити сироп.

  • Відправити у готовий сироп яблука і закип’ятити. Під час варіння дуже важливо постійно знімати пінку.

  • Дати десерту повністю охолонути, а потім знову закип’ятити. Покласти лимонну кислоту і корицю. Тушкувати на невеликому вогні ще близько 5 хвилин.

Знову варення остудити і викласти в банки. По цьому рецепту виходить близько 700 грам десерту.

Варення з райських яблук за 3 дні

Хоча цей рецепт прозорого варення з райських яблук з хвостиками вимагає декількох днів на наполягання, десерт виходить неймовірно смачним. Він сподобається всім, хто його спробує.

Інгредієнти:

  • цукор – 1 ¼ кілограма;
  • вода – 200 мл;
  • яблука – 1 кілограм.

Приготування:

  • Яблука перебрати і ретельно промити. Проколоти в декількох місцях зубочисткою.

  • Приготувати з цукру і води сироп, яким залити яблука. Залишити на 24 години. За цей період плоди виділять багато соку.

  • Після закінчення зазначеного часу повернути посуд із заготівлею на плиту і закип’ятити. Тушкувати хвилин 5. Потім дати настоятися ще добу.
  • Знову проварити ще близько 5 хвилин. Почекати знову день.
  • Востаннє тушкувати ще 5 хвилин. Потім розкласти по підготовленим банкам і закатати.

Найкращий рецепт варення з райських яблук

За цим рецептом плоди точно не розваляться і залишаться дуже красивими, тому їх можна буде використовувати для прикраси тортів і інших десертів. Головне – уважно слідувати всім рекомендаціям.

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кілограм;
  • цукор – 5 склянок;
  • вода – 3 і ¾ склянки.

Приготування:

  • Добре промити яблука, відбракувати погані екземпляри. Трохи підрізати хвостики, якщо вони занадто довгі.
  • Кожен плід проколоти в декількох місцях голкою або виделкою. Завдяки цьому яблука краще вберуть сироп.

  • Виливши воду в каструлю. Додати вказану кількість цукру, перемішати і відправити на плиту. На помірному вогні, постійно помішуючи, закип’ятити сироп. Потім вогонь зменшити і тушкувати ще хвилин 5.

  • В окремому посуді довести 2,5 літра води практично до кипіння і занурити всередину яблука. Потомити їх так кілька хвилин, а потім замочити в холодній воді.
  • Як тільки плоди стануть холодними, відправити їх в посуд для готування варення. Залити гарячим сиропом, глибше занурити в рідину. Прикрити кришкою і дати постояти 10 годин.

  • Після закінчення зазначеного часу відправити посуд з яблуками на плиту. Закип’ятити на помірному вогні. Пінку в ході варіння знімати.
  • Після закипання варити страву протягом 7 хвилин. Закрити кришкою і дати постояти 12 годин.
  • Через 12 годин повернути каструлю на вогонь. Довести до кипіння на помірному вогні і тушкувати 7 хвилин. Вимкнути вогонь і знову залишити варення на 12 годин.

  • Знову дати покипіти хвилин 7 і вимкнути. Залишити ще на 12 годин.
  • В ході останньої варіння знову закип’ятити десерт і почекати хвилин 7, а потім відключити. Викласти акуратно в підготовлені банки, заливаючи сиропом яблука до самого верху.

  • Закрутити банки і перевернути кришками вниз. Укутати теплою тканиною і дати постояти до остаточного охолодження.

Дуже смачне варення з райських яблук

Цей десерт займе почесне місце на будь-якому столі. Яблучка виходять дуже красивими і акуратними, вони не розвалюються.

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кілограм;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • вода – 1 стакан.

Приготування:

  • Яблука вимити і зрізати гілочки до середини. Кожен плід проткнути зубочистками в декількох місцях.
  • Відправити фрукти в каструлю, підходящу для готування варення. Присипати цукром і залити половиною склянки води.

  • На помірному вогні закип’ятити заготівлю, періодично акуратно її помішуючи. Проварити яблука до прозорості.
  • Викласти фрукти в банку і залити готовим сиропом. Накрити кришками.

Перевірений рецепт варення з райських яблук

Таке варення виходить смачним і красивим. Яблучка за смаком нагадують ніжний і корисний мармелад, а сироп виходить прозорим.

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кілограм;
  • цукор – 1 кілограм;
  • вода – 1 склянка;
  • лимонна кислота – ¼ чайної ложки.

Приготування:

  • Вимити яблука і проткнути кожне в декількох місцях наскрізь.

  • Залити цукор водою і відправити суміш на плиту. Як тільки цукор почне розчинятися, внести в заготовку лимонну кислоту. Почекати, поки цукор повністю розчиниться, а сироп стане прозорим.

  • Відправити в сироп яблука і на невеликому вогні закип’ятити їх. Тушкувати близько 10 хвилин.

  • Прибрати десерт з плити, прикрити тарілкою і встановити зверху вантаж. Дати постояти протягом 10 годин.
  • Зняти вантаж і знову закип’ятити яблука на невеликому вогні. Потім знову поставити тарілку з вантажем. Зачекати 10 годин.

  • Останній раз довести варення до кипіння і розкласти по стерильним банкам. Закатати.

Варення з корицею

Додавання кориці варення надає йому нових унікальних нот. Виглядає такий десерт красиво і апетитно, тому варто його приготувати.

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кілограм;
  • цукор – 800 грам;
  • вода – 500 мілілітрів;
  • сік половини лимона;
  • кориця – 1 чайна ложка.

Приготування:

  1. Яблука вимити і перебрати. Погані плоди відбракувати. Проколоти в декількох місцях чимось гострим і зрізати до половинки гілочку.
  2. Замочити фрукти в прохолодній воді.
  3. Для сиропу залити вказану кількість цукру водою і відправити на плиту. Перемішати і довести до кипіння.
  4. Відправити яблука в киплячий сироп.
  5. Готувати варення протягом 15 хвилин. Потім дати настоятися протягом 10 годин — яблука охолонуть і пустять сік.
  6. Після закінчення зазначеного часу відправити яблука варитися знову. На цей раз знадобиться близько півгодини. Додати загорнуту в марлю корицю.
  7. Влити в варення сік половини лимона і готувати ще 10 хвилин.
  8. Розкласти готовий продукт по банкам або ємностям для подачі і дати йому охолонути.

Варення з райських яблук – незвичайне частування, яке порадує своїм смаком. Завдяки незвичайній прозорості цей десерт виглядає апетитно, а складнощів у готуванні ніяких немає. Головне – дотримуватися рецепту і зазначені пропорції.

Інгредієнти
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що немає оцінок )
Залишити відповідь