Піст, дієта і особисті переваги часто змушують нас відмовлятися від улюбленої випічки. Якщо для вас це такий же стрес, як і для мене, то ви звернулися за адресою. Пропоную вашій увазі чудовий рецепт рогаликів з повидлом. У їх складі відсутні яйця і будь-які молочні продукти. Але тісто все одно виходить ніжне і розсипчасте.
Досить змішати газовану воду з рослинною олією і борошном. Крім повидла, в якості начинки підійдуть горіхи, фрукти і сухофрукти, перетертий мак і шоколад. Ви можете приготувати асорті, і кожен вибере рогалики за смаком.
- Газована вода 100 мл.
- Борошно пшеничне 280 гр.
- Розпушувач ½ ч. л.
- Повидло за смаком
- Олія соняшникова 90 мл.
- Цукрозамінник 1 стак.
- Сіль за смаком
- Всипте в глибоку миску борошно, сіль і розпушувач. Добре перемішайте віночком.
- Влийте мінералку, злегка розмішайте, потім додайте соняшникову олію і замісіть тісто. Якщо воно буде занадто тугим, влийте ще трохи води. А якщо буде липнути до рук-всипте борошна. Накрийте тісто і залиште на 10-15 хвилин.
- Розділіть тісто навпіл. Кожну частину розкачайте в максимально тонкий круглий пласт (1-2 мм завтовшки) і розріжте на 16 трикутників.
- На широку частину сектора викладіть 0,5 ч. л. густого повидла і скрутіть в рогалик. Можна використовувати будь-яку іншу начинку.
- Перекладіть рогалики на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
Коли рогалики з начинкою охолонуть, їх можна посипати цукровою пудрою. Випічка виходить пісною і порівняно низькокалорійною. Так що сподобається всім гостям. Якщо плануєте приймати велику компанію, раджу спекти побільше рогаликів. Повірте, озирнутися не встигнете, як тарілка спорожніє.