Рецепти пісного дріжджового тіста для пиріжків в духовці

Пісне тісто для пиріжків в духовці готується за рецептом без яєць, молока і вершкового масла. Навіть без звичних компонентів випічка виходить такий, що пальчики оближеш.

Простий рецепт

Пісне тісто для пиріжків в духовці робиться без дріжджів. Воно виходить дуже смачним, ніжним, тонким і при запіканні дуже хрустким. Обов’язково спробуйте приготувати таке.

Інгредієнти:

  • тепла вода — 200 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • масло рослинне — 200 мл;
  • борошно — 600 г;
  • тушкована капуста.

Приготування:

  • У глибоку миску вилити теплу воду. Додати сіль кухонну, рослинна олія.
  • При частому помішуванні поступово вводити борошно. Якщо пиріжків треба трохи, тоді зазначену норму можна розділити на 2.

  • Замісити м’яке, густе тісто.
  • Як тільки лопаткою більше перемішувати не вдається, можна почати вимішувати руками протягом 10 хвилин. Воно має бути еластичним і не прилипаючим до рук і до поверхні столу.
  • Викласти в поліетиленовий мішок. Прибрати в сторону, залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин.

  • Розділити отримане тісто на 2 частини. Розкачати в джгут і поділити на рівні шматочки. Після надати їм форму невеликих коржиків. З іншою частиною тіста вчинити аналогічно.

  • Викласти невелику кількість начинки, в даному випадку тушкованої капусти. Надати бажану форму.
  • Отримані пиріжки відправити на деко, попередньо застелене пекарським папером.

  • Для отримання красивого зовнішнього вигляду зверху змастити рослинною олією і посипати насінням кунжуту.

  • Запікати при 180 градусах протягом 20-25 хвилин.

Готову випічку викласти на загальну тарілку. Подати до столу в теплому вигляді з гарячим чаєм. Тісто по цьому рецепту виходить тонким і хрустким.

Ідеальне тісто пиріжкове

І без молочних продуктів можна приготувати ніжне і дуже смачне тісто. Воно ідеально підійде для випічки, яку можна вживати тим, хто дотримується посту.

Інгредієнти:

  • борошно — 500 г;
  • вода — 300 мл;
  • сухі дріжджі — 1 ч. л.;
  • цукор-пісок — 2 ст. л.;
  • кухонна сіль — ¼ ч. л.;
  • рослинна олія — 60 мл

Приготування:

  • Сухі дріжджі з’єднати з цукром. Додати теплої води, розчинити сипучі продукти.

  • Висипати трохи борошна і влити всю рідину, що залишилася, розмішати. Накрити харчовою плівкою, залишити на 10 хвилин.

  • Через зазначений час маса почне бродити, тому можна ставити тісто.
  • Перемішати суміш і відправити її в чашу побільше. Додати сіль, а після при регулярному помішуванні ввести склянку борошна. Отриману опару накрити плівкою і залишити на півгодини в теплі.

  • Влити рослинну олію і додати залишки борошна. Замісити густе тісто.
  • Підпилити робоче місце, викласти масу і продовжувати вимішувати руками до еластичності.

  • Трохи змастити пісне тісто для пиріжків в духовці, приготоване з сухими дріжджами, соняшниковою олією, щоб воно не підсихало. Накрити плівкою, поставити в тепле місце до збільшення в об’ємі в 2-3 рази.

  • Тісто стало дуже повітряним і придатним для формування випічки.

З нього можна зробити смачні булочки з маком, корицею або пиріжки з грибами, картоплею, капустою або варенням.

Пиріжки з вишнею

Пісне дріжджове тісто можна приготувати і на живих дріжджах для солодких пиріжків в духовці. Випічка виходить дуже смачною, ніжною і ароматною.

Інгредієнти:

  • живі дріжджі — 25 г;
  • тепла вода — 200 мл;
  • борошно — 800 г;
  • мед — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • цукор-пісок — 100 г;
  • крохмаль — 1 ст. л.;
  • вишня — 400 г;
  • мед — 2 ст. л.;
  • вода — 2-3 ст. л.

Приготування:

  • Живі дріжджі розкришити і залити теплою водою.

  • Борошно просіяти у велику ємність.
  • У сухий продукт викласти мед.

  • Влити розчинені дріжджі і соняшникову олію.

  • Спочатку перемішувати ложкою, а потім руками до густого, еластичного стану.
  • Потім додати ще олії і продовжити заміс.

  • Миску злегка змастити маслом. Сформувати з тіста кулю і викласти його в тару.

  • Накрити харчовою плівкою або рушником, прибрати в тепле місце на 1 годину.
  • Через це час відкрити ємність з вмістом і зробити обхв, попередньо змастивши руки олією.
  • Розділити масу на 4 рівні частини. Взяти одну, а решта прикрити.

  • Тісто розтягнути в товстий джгут. Розділити на 6 рівних шматочків.
  • Після кожен розкачати качалкою. Діаметр коржики не більше 8 див.

  • Крохмаль з’єднати з цукром. У ємність до сипучих продуктів відправити вишню і акуратно розмішати.

  • Чайною ложкою викласти на середину тіста, сформувати мішечок.

  • Відправити у форму для кексів, так сік не розтечеться по листу.
  • Пиріжки змастити медом, попередньо розвівши його водою (1 ст. л меду і 2-3 ст. л. води).

  • Випікати при температурі 180-190 градусів протягом 20-25 хвилин.

У цих пиріжків тісто виходить дуже хрустке, ніжне і тонке. Завдяки великій кількості начинки десерт набуває яскравий смак.

Рецепти для хлібопічки

Пісне тісто для пиріжків в духовці можна приготувати в хлібопічці. Воно виходить дуже пишним і ніжним, незважаючи на те, що в склад не входять молоко і яйця.

Інгредієнти:

  • дріжджі живі — 23 г;
  • тепла вода — 250 мл;
  • цукор-пісок — 2-3 ст. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • борошно — 3 склянки;
  • рослинна олія — 4 ст. л.

Приготування:

  1. Дріжджі викласти в ємність для хлібопічки. Влити теплу рідину. Висипати цукор-пісок, сіль. Додати 3 ст. л. борошна, все добре розмішати.
  2. Опару прикрити і дочекатися активізації дріжджів. Через 20-30 хвилин спробувати масу на смак і при необхідності додати ще трохи цукру.
  3. Викласти 1 склянку борошна, розмішати.
  4. Знову відправити аналогічну кількість сипучого продукту.
  5. Повторити процедуру. У підсумку на заміс тіста піде 3 склянки.
  6. Додати рослинну олію.
  7. Поставити хлібопічку. Замішувати тісто протягом 20 хвилин.
  8. Після дочекатися його підйому.
  9. Тепер можна використовувати за призначенням. Випічка з нього виходить дуже смачною і ніжною.

Пісні пиріжки з капустою

Таке пісне тісто для пиріжків з капустою в духовці готується на картопляному пюре і відварі. Випічка довго не черствіє і радує своїм приємним смаком.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре — 300 г;
  • картопляний відвар — 300 мл;
  • дріжджі живі — 10 г;
  • рослинна олія — 80 мл;
  • сіль — 1,5 ч. л.;
  • цукор-пісок — 2 ч. л.;
  • борошно — 650 г;
  • капуста тушкована — 900 р.

Приготування:

  • У миску вилити картопляний відвар і розчинити в ньому дріжджі, цукор-пісок.
  • Викласти картопляне пюре і збити віночком.

  • Додати рослинну олію.
  • Висипати сіль.
  • При помішуванні ввести муку.

  • Спочатку замішувати тісто віночком, а після продовжити руками протягом 10-12 хвилин.
  • Накрити харчовою плівкою і прибрати в тепло на 60-90 хвилин.

  • Через зазначений час посипати робочу поверхню борошном і викласти на неї тісто.
  • Посипати зверху борошном і почати ретельно вимішувати масу.

  • Накрити тарілкою і знову залишити на 30 хвилин.
  • Тісто розподілити руками. Скласти, як показано на фото.

  • Знову розмістити під тарілку на півгодини.
  • Після розділити на 2 частини.
  • Одну з них скачати в щільний джгут. Розрізати на порційні шматки.

  • Кожному надати округлу форму і прибрати під плівку. Залишити на 10 хвилин.

  • Пісне тісто на картопляному відварі для пиріжків в духовці розкачати качалкою.
  • На середину ложкою викласти тушковану капусту.

  • Красиво защипати і надати форму пиріжка.

  • Відправити на деко, попередньо застелений пергаментним папером.
  • Накрити і прибрати в тепле місце на 30 хвилин.
  • Після закінчення часу змастити рослинною олією, за бажанням посипати кунжутом.

  • Поставити випікатися при 190 градусах не більше 25 хвилин.

Готові пиріжки з капустою викласти на красиву тарілку. Подати до столу з гарячим чаєм. Тісто виходить тонким, пишним і дуже ніжним.

Рецепт від бабусі

Пісне дріжджове тісто для пиріжків в духовці готується без молочних і яєчних продуктів, але з сухими дріжджами. Для начинки беруть картопляне пюре, але можна яблука, капусту або рис із зеленню.

Інгредієнти:

  • борошно — 0,5 кг;
  • сухі дріжджі — 1 ч. л.;
  • цукор-пісок — 1 ст. л.;
  • кухонна сіль — ½ ч. л.;
  • картопляний відвар — 300 мл;
  • рослинна олія — 60 мл;
  • картопля — 1 кг;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • рослинну олію (для начинки) — 2 ст. л.;
  • відвар картоплі за смаком;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Картоплю очистити і відварити до готовності.
  • Цибулю дрібно нашаткувати кубиками. Обсмажити на рослинній олії до золотистого відтінку.
  • Із готової картоплі злити вказану кількість відвару в окрему тару. Прибрати в сторону й дочекатися повного охолодження.

  • Картоплю посолити, поперчити. Використовуючи толкушку подрібнити в пюре. Додати трохи відвару, щоб маса не була дуже сухою.
  • Викласти обсмажену цибулю і все ретельно перемішати. Дочекатися повного охолодження начинки.

  • Сухі дріжджі додати в глибоку миску разом з цукром і 6 ст. л борошна, розмішати. Влити теплий картопляний відвар.
  • Отриману опару накрити плівкою і залишити на чверть години при кімнатній температурі.

  • Через зазначений час дріжджі активізувалися. Тепер можна додати трохи солі. Частинами просіяти борошно при частому помішуванні. Як тільки тісто стало густим відправити до нього рослинну олію.

  • Робочу поверхню посипати борошном. Викласти тісто і зверху знову присипати. Замішувати руками протягом 10-15 хвилин. Воно повинно вийти м’яким і добре тримати форму.

  • Накрити знову харчовою плівкою і прибрати в тепло на 1,5 години. Через зазначений час пісне тісто для пиріжків в духовці, як у бабусі, має добре підрости.

  • Змочити руки злегка рослинною олією. Сформувати ковбаску. Розділити на шматочки в залежності від розміру бажаних пиріжків. Кожен обім’яти в щільний кульку. Розплющити руками або качалкою тісто в корж.

  • В середину викласти щедро начинку і защипати краї, надати овальну форму.
  • Викласти отримані пиріжки на деко, попередньо застелений пергаментним папером. За бажанням змастити міцним чаєм для отримання гарної скоринки.

  • Випікати при 190-200 градусах протягом 20-25 хвилин.

Пиріжки виходять дуже смачні, ніжні і з тонким тістом.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь